Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom een vakantie naar Frankrijk er voorlopig niet in zit

waarom-een-vakantie-naar-frankrijk-er-voorlopig-niet-in-zit.jpg

Voor veel mensen is een vakantie naar Frankrijk hun jaarlijkse vaste prik, maar of dat er dit jaar er nog in zit is nog maar de vraag. Frankrijk legt weliswaar geen coronaquarantaine op aan Nederland, maar echt welkom zijn we ook niet.

“Het is niet de bedoeling dat er straks hordes aan buitenlandse toeristen ons land binnenkomen”, aldus Toerisme-staatssecretaris Jean-Baptiste Lemoyne. “In eerste instantie zal vooral het binnenlandse toerisme weer aantrekken.’’

“Coronavirus gaat niet op vakantie”

Ook Olivier Véran, minister van Volksgezondheid, ziet het niet zitten om van Frankrijk meteen weer een toeristentrekpleister te maken. “Ik weet nog niet of de stranden straks weer opengaan. Het coronavirus gaat niet op vakantie.”

Lees ook: deze zomer op vakantie in Europa? Zo staat het er tot nu toe voor

Verwarring

Zaterdag zei Véran dat iedereen die het land tussen 11 mei en 24 juli in wil, eerst twee weken in quarantaine moet. Dat deed vermoeden dat het vakantieseizoen voor buitenlandse toeristen niet eerder dan 24 juli zou beginnen, maar zondagavond laat liet het Élyséepaleis weten dat de maatregel niet voor inwoners van Schengenlanden geldt. Beide mededelingen zorgden voor de nodige verwarring.

Fransen op vakantie?

Inmiddels is echter bekend gemaakt dat Frankrijk geen coronaquarantaine-maatregelen oplegt aan reizigers uit Nederland of andere landen van de Europese Unie, maar de kans op een vakantie in Frankrijk is alsnog heel klein. Het is ook onzeker of Fransen überhaupt zelf op vakantie kunnen. De autoriteiten raden de Fransen af om naar het buitenland te reizen, en in eigen land mogen inwoners vanaf 11 mei alleen nog maar in een straal van 100 kilometer van hun huis reizen. Wel gaan vanaf die dag de winkels weer open en is het de bedoeling dat de meeste Fransen weer aan het werk gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Linda
Beeld | iStock

Ook interessant