Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vakantie in eigen land onbetaalbaar: kwart van de Nederlanders blijft thuis

vakantie-in-eigen-land-onbetaalbaar-kwart-van-de-nederlanders-blijft-thuis.jpg

Wegens de stijgende belastingen wordt een vakantie in Nederland steeds duurder. Voor een deel van de Nederlanders dreigt het zelfs financieel niet meer haalbaar te zijn om in eigen land op vakantie te gaan. Martin Maassen van brancheorganisatie RECRON waarschuwde in Spraakmakers op Radio 1: “Vakantie mag niet onbetaalbaar worden.”

Toerismebelasting

De verhoging van de toerismebelasting is één van de grootste boosdoeners voor gasten die in Nederland verblijven: “Door deze belastingverhoging gaat de prijs per nacht voor een verblijf op campings, bungalowparken en groepsaccommodaties omhoog”, vertelt Maassen. De reden hiervoor is dat de recreatieondernemer deze kosten direct doorberekent aan de klant.

120 soorten belastingen

Een recreatieondernemer heeft te maken met 120 verschillende soorten belastingen, heffingen en regelingen van de overheid. En dat is wat de consument uiteindelijk in zijn portemonnee voelt. Uit eerder onderzoek van het Nibud is gebleken dat het voor 25 procent van de Nederlanders onbetaalbaar wordt om op vakantie te gaan. Volgens Maassen draagt het verhogen van die belastingen hier óók aan bij.

Bron: NPO Radio 1
Beeld: iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant