Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Een vakantie boeken in Nederland? Je betaalt de hoofdprijs

een-vakantie-boeken-in-nederland-je-betaalt-de-hoofdprijs.jpg

Door het coronavirus ziet de zomervakantie er voor veel mensen anders uit. Veel mensen gaan liever in Nederland op vakantie en zoeken vakantieparken en campings op. Maar bijna alle accomodaties zijn al volgeboekt. En de vakantiehuisjes die je nog kunt boeken, daar betaal je de hoofdprijs voor.

Je zult dan ook diep in de buidel moeten tasten als je toch nog op vakantie wilt gaan in Nederland.

Prijsstijging

Iemand die last-minute op zoek is naar een leuke accomodatie in Nederland, zal schrikken van de hoge prijzen. Het AD kwam erachter dat je voor een stacaravan bij Duinrell via TUI 1411 euro per week moet neerleggen. Heel lang blijven de opties niet beschikbaar, want voor je het weet gaat iemand anders er met de stacaravan vandoor. Op een later moment in augustus lopen de prijzen nog hoger op. In augustus betaal je maar liefst 1829 euro voor één week Duinrell.

Op vakantie in Nederland

Petra Kok van TUI geeft aan dat het komt door de hoge vraag en het geringe aanbod. Ook zegt ze zelf geschrokken te zijn van de hoge prijzen. In principe is TUI een wederverkoper en bepalen de parken zelf hun prijzen. Omdat zij het moeten hebben van het hoogseizoen, verdienen ze op deze manier hun geld. Overal zijn de prijzen fors. Een huisje in het Zeeuwse Roompot Beach Resort kost in augustus 1312 euro voor een week. Dat is meer dan het dubbele van de prijzen in september.

Kok geeft aan dat ruim 1800 euro voor een weekje in Nederland zeker niet goedkoop is. Voor hetzelfde geld kun je een weekje naar Griekenland.

Lees ook
Waarom het niet heel verstandig is om nu op vakantie te gaan naar Frankrijk

Airbnb

Kun je dan beter via Airbnb boeken? Voor minder dan 100 euro per nacht is bijna niets te vinden. Een weekje in een huisje in Loosdrecht langs het water kost al snel ruim 800 euro. Eefje Hop uit Uddel heeft een recreatiehuisje in het Veluwse Bos en vertelt tegen het AD dat zij haar prijzen niet heeft verhoogd. Maar voor 420 euro per week zit zij wel de hele zomer al vol.

Na het hoogseizoen

Na de zomervakantie zullen de prijzen weer flink gaan zakken. Zo betaal je voor een stacaravan in Nederland in september, buiten schoolvakanties, nog maar 423 euro per week. Nog even geduld hebben dus, als je die hoofdprijs momenteel niet wilt betalen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant