Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Coronavirus Nieuws

Vanaf nu kun je ook een coronavaccinatie krijgen zonder afspraak

vaccineren-zonder-afspraak.jpg

Heb jij nog geen coronavaccinatie gehad, maar wil je ‘m wel? Dan kun je je vanaf nu op meerdere plekken ook zonder afspraak laten vaccineren. Hierdoor hoef je niet meer op een uitnodiging te wachten en een afspraak in te plannen, maar wandel bij sommige priklocaties gewoon naar binnen.

We leggen je uit wat je hierover moet weten. 

Vaccineren zonder afspraak

Sinds zaterdag 17 juli is het op de priklocaties van de GGD in Amsterdam al mogelijk om je zonder afspraak te laten vaccineren. Er is op deze locaties veel ruimte, en de GGD wil dit graag benutten om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Vanaf maandag wordt het in nog meer gemeentes mogelijk om zonder afspraak binnen te wandelen voor een coronaprik. Sommige locaties hanteren hier een speciaal tijdsslot voor. In de gemeenten Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, IJsselstein, Leusden, Lopik, Mijdrecht, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Vianen, Wijk bij Duurstede en Woudenberg is het vanaf maandag mogelijk om tussen 14:00 uur en 17:00 uur zonder afspraak binnen te wandelen. Hierbij werkt de GGD met het op=op principe. 

In Zaandam en Volendam zijn prikbussen geopend voor het vaccineren zonder afspraak. 

Lees ook: Eerste prik met AstraZeneca gehad? Vanaf nu kun je de tweede prik naar Pfizer wijzigen

Geen tweede prik

Het vrije inloopmoment is alleen voor mensen die nog geen eerste prik hebben gehad en hier ook nog geen afspraak voor hebben gemaakt. Heb je wel al een afspraak voor je eerste prik ingepland, dan blijft deze gewoon staan. Daarnaast kun je ook niet zonder afspraak naar binnenlopen op een priklocatie voor je tweede vaccinatie. Ook daarvoor moet je je gewoon aan je ingeplande afspraak houden. 

Als je zonder afspraak binnenwandelt voor je eerste prik, wordt daarna direct een afspraak voor een tweede vaccinatie ingepland. Daar zit minimaal vijf weken tussen. 

Bron | AD, NH Nieuws
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant