Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Rutte geeft déze nieuwe update over meer vrijheid rond feestdagen

rutte-geeft-deze-nieuwe-update-over-meer-vrijheid-rond-feestdagen.jpg

Premier Mark Rutte heeft een weinig hoopvolle update gegeven over de feestdagen. Als het aantal coronabesmettingen blijft oplopen, dan zit een versoepeling tijdens de feestdagen er niet in. “Met deze cijfers wordt dat lastig”, zo liet hij zaterdag weten tijdens een digitale bijeenkomst van de VVD.

Rutte zegt dit niet voor niks: het aantal nieuwe coronagevallen liep zaterdag opnieuw op.

Update over de feestdagen

“Dat is niet hoe je het wilt hebben”, zo zegt Rutte. Al wil hij er nog geen conclusies aan verbinden. “Het is nog niet vast te stellen hoe erg het precies is. Dat gaan we de komende dagen in de gaten houden.” Hij doet opnieuw een dringende oproep aan iedereen om zich de komende tijd aan de coronamaatregelen te houden. “Dan kan er misschien weer iets in december, en misschien iets met een plusje met kerst en oud en nieuw”, aldus Rutte.

Lees ook: OMT geeft advies voor de feestdagen: ‘Vier kerst met maximaal zes mensen’

Discussie over vaccineren

Tijdens de live VVD-bijeenkomst ging het niet alleen over de feestdagen. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff sprak zijn ongeloof uit over de huidige discussie over het wel of niet vaccineren. Dijkhoff is weliswaar niet voor een vaccinatieplicht, maar vindt wel dat iedereen de prik moet gaan halen zodra die er is. “Kies zelf, maar kies er wel voor om het te doen.”

‘Twijfel niet nodig’

Veel mensen die zich niet willen laten vaccineren vinden dat de ontwikkeling van de vaccinatie te snel is gegaan. Normaal gesproken duurt zoiets namelijk jaren, terwijl het nu binnen een paar maanden is gelukt. Dijkhoff snapt deze twijfel, maar vindt het niet nodig. “Heel de wereld is potentieel slachtoffer, het virus verspreidt zich als een malle, de economische schade in de samenleving is enorm. Ik denk dat er niet eerder zo veel druk, zo veel middelen en zo veel wil is geweest om tot een vaccin te komen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | RTL Nieuws, Metronieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant