Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geloof jij in ufo’s en aliens? Misschien bestaan ze wel echt

ufo-in-de-lucht.jpg

Verschillende piloten hebben mysterieuze vormen en lichten gezien, langs de kust van zuidwest Ierland… Een ufo?

Is er dan echt buitenaards leven?

Ongewone activiteit en de lucht

Een piloot van British Airways vroeg vrijdagochtend aan de luchtverkeersleiding van Shannon Airport of er misschien militaire oefeningen bezig waren, omdat ze iets “heel snel zag bewegen”. De luchtverkeersleiding gaf aan dat er geen sprake was van een oefening. Ook zag de piloot een “heel helder licht”, waarna een object aan de linkerkant van het vliegtuig omhoog kwam. Dit object draaide snel naar het noorden en leek niet uit te zijn op een botsing met het toestel.

Het gesprek tussen de piloot en de luchtverkeersleiding van Shannon Airport, kun je hier terug lezen:

Meerdere meldingen

Na de opmerkelijke observatie van de piloot van British Airways, meldde ook een andere piloot, van Virgin, zich bij de luchtverkeersleiding. Hij sprak over mogelijke meteoren of andere objecten die de dampkring binnenkwamen. Hij zag “meerdere heel heldere objecten”, die dezelfde baan leken te volgen. Ook zag hij twee heldere lichten met hoge snelheid omhoog schieten. Een derde piloot zei dat deze objecten een “astronomische snelheid hadden, het was als mach 2” (twee keer de geluidssnelheid).

Nader onderzoek

De Ierse luchtvaartautoriteit heeft op basis van deze meldingen een rapport opgesteld over “ongewone activiteiten in de lucht”. Het rapport zal nader worden onderzocht. Goed observeren dus, misschien spot jij wel de eerste ufo!

Bron: BBC
Beeld: iStock

Ook interessant