Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zonneschijn én regen: deze week typisch Hollands zomerweer verwacht

zonneschijn-en-regen-deze-week-typisch-hollands-zomerweer-verwacht.jpg

Na een week vol tropische temperaturen, moeten we het deze week met typisch Hollands zomerweer doen. Hoewel het zonnetje zich geregeld laat zien, vallen er ook de nodige regenbuien. Máár er is licht aan de horizon: vanaf woensdag gaat de temperatuur weer geleidelijk omhoog.

Hierdoor kunnen we donderdag weer genieten van een heerlijke warme dag.

Frisse lucht en lichte buien

Door de komst van een noordwestelijke wind ligt de temperatuur, de komende tijd, aan de lage kant voor de tijd van het jaar, zo vertelt meteorologe Diana Woei van Weerplaza. “Die noordelijke wind voert frisse lucht en wolkenpartijen aan over ons land. Vooral in het noorden kan een lichte bui vallen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Lichte opklaringen

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog en in het midden en zuiden van het land schijnt de zon geregeld. Het wordt vanmiddag 17 graden in het noorden tot 22 graden in Limburg. Vanavond neemt de wind in kracht af en krijgen we te maken met lichte opklaringen. In het noorden kan nog wel een lichte bui vallen.

Warm zomerweer

Dinsdag wordt de noordelijke helft van het land getrakteerd op lichte buien, terwijl in het zuiden het zonnetje schijnt en de temperatuur rond de 20 graden ligt. “Het kwik in het noorden blijft op 17 graden steken”, aldus Woei. In de tweede helft van de week gaan de temperaturen gelukkig weer omhoog en vanaf donderdag is het weer genieten geblazen. “Donderdag wordt het voor het eerst weer een warme dag met ’s middags 20 tot 22 graden.”

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant