Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Twijfel over je coronavaccin? Dit landelijke telefoonnummer geeft raad

twijfel-coronavaccin-landelijk-telefoonnummer-2.jpg

Wie twijfelt over het nemen van een coronavaccin, kan nu (anoniem) bellen met medische experts. Of de reden van twijfel medisch of ethisch van aard is maakt hierbij niet uit.

De organisatie achter deze lijn? Oorspronkelijk een internist van het ziekenhuis in Rotterdam, maar inmiddels hebben meerdere ziekenhuizen zich aangesloten.

Dit landelijk telefoonnummer kun je bellen bij twijfel over het coronavaccin

Hoewel volgens de laatste RIVM-cijfers op dit moment 84% van de volwassen Nederlanders volledig is gevaccineerd, zijn er ook mensen die hebben besloten het vaccin niet te nemen én bestaat er een groep die nog twijfelt. Voor die laatste categorie is er een hulplijn opgericht: de Twijfel Telefoon. Wie nog niet zeker weet of die prik wel zo’n goed idee is, kan naar een landelijk telefoonnummer bellen en geadviseerd worden door medici.

Lees ook
Deze bijwerkingen kun je krijgen van de boosterprik

En twijfel over het coronavaccin, dat blijkt er nog genoeg te zijn: de landelijke Vaccinatie Twijfel Telefoon gaat namelijk uitbreiden. Waar de lijn eerst twee ochtenden per week bereikbaar was vanuit het Erasmus MC in Rotterdam, sluiten nu de ziekenhuizen in Nijmegen, Maastricht, Utrecht en Amsterdam zich aan. Op deze manier hopen de artsen nog meer mensen te woord te kunnen staan, want niets zo belangrijk als goede informatie-voorziening tijdens een pandemie, aldus het UMC Utrecht tegen LINDA. De uitbreiding gaat na dit weekend in: vanaf dan kun je dagelijks tussen 08.30 en 16.30 uur met al je twijfels terecht bij medici via 088-7555777.

Beeld | Getty Images

Ook interessant