Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zet je strandtas maar alvast klaar: er komt een tweede hittegolf aan!

zet-je-strandtas-maar-alvast-klaar-er-komt-een-tweede-hittegolf-aan.jpg

Heb jij dit weekend ook zo van het warme weer genoten? Dan hebben we goed nieuws voor je: er komt namelijk nog een tweede hittegolf aan! Als je nog wat zonnestralen wilt meepakken, doe dat dan deze week.

Volgens Maurice Middendorp van Buienradar gaan we deze week meerdere keren de dertig graden in de Bilt halen, wat betekent dat er nog een paar tropische dagen in het verschiet liggen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Genieten geblazen

Zondag konden we genieten van de negende officiële tropische dag van het jaar en het blijft nog even warm. “Morgen, dinsdag en woensdag gaan we de dertig graden met gemak halen, dan komen we uit op twaalf tropische dagen,” aldus Maurice. Het is de derde keer dat dit zou gebeuren, maar het is geen record. In 1976 waren er namelijk veertien tropische dagen en in 2006 hebben we dertien dagen van de tropische warmte mogen genieten.

Tweede hittegolf

Wel zorgen de tropische temperaturen ervoor dat we de tweede landelijke hittegolf van het jaar gaan krijgen. Hiervoor moet het vijf zomerse dagen op een rij 25 graden zijn, waarvan het drie dagen boven de dertig graden is. Dit jaar was eind juli de eerste hittegolf, die was vrij extreem, met een temperatuurrecord van 40,7 graden in Gilzen-Rijen.

Klein dipje

Twee hittegolven in één jaar is best zeldzaam. Dit is maar drie keer eerder voorgekomen, waaronder vorig jaar. Hoewel we donderdag even te maken krijgen met een dipje, kan het aankomend weekend weer lekker zonnig worden met temperaturen rond de 25 graden. Geniet er dus nog even van!

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant