Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Blijft het zonnige weer nu wél aanhouden? Zo gaat de tweede helft van de zomer eruitzien

tweede-helft-zomer.jpg

Van een hittegolf in juni tot aan heftig noodweer en zware overstromingen in juli – deze zomer is tot nu toe niet wat we ervan gehoopt hadden. Deze week worden we eindelijk getrakteerd op een zonnige, warme week. Zal het nu dan eindelijk aanhouden?

Weerexperts doen een voorspelling.

Druilerige zomer

De een hoopt op een zomer vol zon en hitte, waar de ander toch liever gematigde temperaturen en een zacht zonnetje heeft. Maar een ding is zeker: van het natte, koude en druilerige weer dat we tot nu toe hebben gehad deze zomer, werd niemand blij. Vooral omdat op reis gaan nog steeds erg lastig is, hopen we toch wel dat we de tweede helft van de zomer wél lekker met dat ijsje in de tuin kunnen genieten. Maar gaat dat lukken?

Warme week

De komende week in ieder geval nog wel, melden de experts van Weeronline.nl. Het blijft voorlopig droog en het zonnetje zal ook regelmatig te zien zijn. Gemiddeld zal de temperatuur tussen de 19 en 24 graden liggen: geen hittegolf, maar dat zal voor veel mensen stiekem een opluchting zijn. Eigenlijk is het de perfecte temperatuur om lekker op pad te kunnen en bezig te zijn. Aan het einde van de week wordt het wat warmer en zullen de temperaturen rond de 26 graden liggen.

Wisselvallige weken

Maar helaas: na deze week is het voorlopig weer voorbij met de pret en zal het weer wisselvalliger worden. Vanaf aankomend weekend kunnen de eerste buien ontstaan en het wisselvallige weer gaat de komende weken (!) aanhouden. Gelukkig betekent dat niet dat je iedere dag met je paraplu op pad moet: de regen zal regelmatig worden afgewisseld met droge dagen en een zonnetje. Maar toch: nog steeds niet het zomerse weer waar veel mensen op hopen.

Warme Indian summer?

Voor die mensen is er toch goed nieuws, want halverwege augustus slaat het om en gaan de temperaturen weer flink stijgen. Het zal dan gemiddeld 25 graden of meer worden en ook de zon gaat zich vaker laten zien. Er is dus een kans dat de wisselvallige zomer wordt goedgemaakt met een lange, warme Indian summer. Wij kunnen niet wachten.

Bron | Weeronline.nl
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant