Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw bevalt in één jaar tijd van 2 tweelingen: ‘Ik heb de jackpot gewonnen’

vrouw-bevalt-in-een-jaar-van-2-tweelingen-ik-heb-de-jackpot-gewonnen.jpg

Bevallen is al een behoorlijke opgave. Laat staan van een tweeling. En laat staan bevallen van twéé tweelingen in één jaar. De Amerikaanse Alexzandria Wolliston beviel op 27 december, op de valreep van 2019, van haar tweede tweeling.

Ruim negen maanden nadat ze van haar eerste tweeling beviel, in maart. Ze kreeg vier jongens.

Onverwachte tweeling

De tweede zwangerschap was niet gepland. Alexzandria had haar handen natuurlijk al wel vol aan een tweeling én een dochter van drie jaar oud. Maar toen bleek dat ze in mei – zo’n twee maanden na de bevalling van haar eerste tweeling – wéér zwanger was, sprong ze een gat in de lucht. “Ik heb de tweelingjackpot gewonnen”, zegt ze tegen WPTV.

Geschenk van oma’s

Pas tijdens haar zwangerschap kwam Alexzandria erachter dat tweelingen blijkbaar in de familie zitten. Verdrietig genoeg zijn zij nooit levend op de wereld gekomen. De beide oma’s van Alexzandria, die inmiddels overleden zijn, kregen namelijk een miskraam van hun tweeling. En dus ziet Alexzandria haar twee tweelingen nu als een prachtig geschenk. “Het voelt alsof mijn oma’s me hun kinderen hebben geschonken.”

Goede voorbereiding op tweelingen

Vier baby’s verzorgen is een uitdaging. De luiers moeten niet aan te slépen zijn. Maar Alexzandria is uiteraard zielsgelukkig met haar kroost. En gelukkig staat ze er natuurlijk niet alleen voor. Bovendien was haar dochter al een goede voorbereiding. “Zij was eigenlijk een stuk moeilijker dan de tweelingen. Dus zij was eigenlijk al twee baby’s in één”, lacht de trotse mama. Vijf kinderen verder vinden Alexzandria en haar partner het voorlopig mooi geweest.

Ken jij iemand die een tweeling krijgt? Dan is dit een ontzettend leuk cadeau om te geven:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | WPTV
Beeld | iStock

Ook interessant