Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tussen Kunst en Kitsch schrijft geschiedenis: zeldzaam (én peperduur) schilderij ontdekt

tussen-kunst-en-kitsch-margriet.jpg

De laatste aflevering van Tussen Kunst en Kitsch is er een voor in de geschiedenisboeken. Presentator Frits Sissing kreeg een kunstwerk van schilder Adriaan de Lelie te zien die wel héél veel waard is. De eigenaren van het schilderij konden hun oren niet geloven toen ze hoorde om hoeveel geld het ging. Misschien verlaagt dit voor jou ook de drempel om dat object maar eens te laten bekijken?

Het schilderij komt namelijk zelfs op de vijfde plek van hoogst getaxeerde objecten in de geschiedenis van het tv-programma.

Schilderij De Lelie Tussen kunst en kitsch

Tussen Kunst en Kitsch

Omdat het schilderij niet gesigneerd is, is de eigenaar van het schilderij erg benieuwd naar wie het geschilderd heeft. Expert Willem Jan Hoogsteder taxeert een familieportret waarop ouders met vier van hun dertien kinderen te zien zijn in een park. Willem Jan is ervan overtuigd dat het geschilderd is door de beroemde portretschilder Adriaan de Lelie. Een bekende schilder uit die tijd. Er hangen vier a vijf gelijksoortige schilderijen in het Rijksmuseum van Adriaan de Lelie.

Lees ook:
Cultuursnuiven vanaf de bank: déze musea kan je virtueel bezoeken

100.000 euro

Het schilderij blijkt rond 1800-1820 geschilderd te zijn en blijkt een enorm hoge marktwaarde te hebben. Zodra het bedrag van 100.000 euro valt, blijft het heel even stil bij de eigenaren van het schilderij en presentator Frits Sissing. Het bedrag behoort bij één van de vijf hoogst getaxeerde objecten ooit in het programma Tussen Kunst en Kitsch. Bekijk een deel van de aflevering waarin het schilderij is hier.

Zeldzame kunstwerken insturen

Door de coronacrisis worden er geen taxatiedagen gehouden. Een foto insturen via de mail is drempelverlagend. Daarom sturen steeds meer mensen foto’s van hun stukken in, waaronder veel jonge mensen maar ook de eigenaar van het zeldzame schilderij. Ooit heeft iemand 15.000 euro voor het schilderij geboden vertelt hij in de uitzending. Maar zelfs voor 100.000 euro wil de man het schilderij niet kwijt en blijft het boven zijn bureau hangen.

Wil jij een foto van jouw kunstobject insturen? Dat kan hier.

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Boulevard, AVRO TROS
Beeld | Brunopress

Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant