Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

netflix-margriet.jpg

De kans is groot dat jij je taalinstellingen in Netflix gewoon op ‘Nederlands’ hebt staan. Maar wist je dat je zo een heleboel series en films misloopt? Zo’n 78 series en zes films, om precies te zijn. Gelukkig kun je hier makkelijk toegang tot krijgen.

Dat wordt bingewatchen.

Ondertiteling

Wanneer je je taalinstellingen naar Engels verandert, kun je deze series en films wél bekijken. Dit heeft ermee te maken dat voor deze titels geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is, waardoor Netflix ze niet aanbiedt voor Nederlanders. Maar als je dit geen probleem vindt, kun je ze dus gewoon bekijken. En nog een voordeel: wanneer je je Netflix-account naar Engels zet, blijven je Nederlandse films en serie-favorieten nog gewoon beschikbaar.

Lees ook:
Handig, déze website kiest een film die jij en je partner allebei leuk vinden

Geen geheim

Netflix zelf maakt er overigens geen geheim van dat er in de Engelse versie meer aanbod is. Zo maakten ze deze week via Twitter al duidelijk dat in Engelse accounts alle seizoenen van de animatieserie Avatar te zien zijn, terwijl er in de Nederlandse versie nog maar één seizoen beschikbaar is. Ook dit komt doordat de Nederlandstalige afleveringen nog niet aangekocht zijn.

Gebruikservaring

“Voor veel gebruikers is het niet prettig om een film of serie aangeboden te krijgen zonder Nederlandse stemmen of ondertiteling”, laat een woordvoerder van Netflix aan Streamwijzer weten. “Daarom worden films en series met Nederlandse ondertiteling of Nederlandse stemmen aan een Nederlands taalprofiel gekoppeld. Dit is een keuze in gebruikservaring en niet om content te verbergen.”

Instelling veranderen

Ben je benieuwd geworden welke films en series je allemaal gemist hebt? Zo kun je je Netflix naar Engels veranderen:

  1. Log in op een pc of laptop op je Netflix-account (niet in de app op je smartphone of tablet)
  2. Ga naar ‘Instellingen’
  3. Ga naar ‘Account’
  4. Ga naar ‘Mijn profiel’ en kies bij ‘Taal’ voor Engels

Bron | Radar
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.


Wil je iemand verrassen met een leuk cadeau? Ga dan voor een Bladcadeau! Hier doe je iemand weken- of zelfs maandenlang plezier mee en je hebt keuze uit ruim honderd tijdschriften. Extra fijn: t/m 20 april bestel je een Bladcadeau met 15% korting én wordt het gratis bezorgd vanaf € 15,00. Kijk snel op bladcadeau.nl.

Ook interessant