Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Genieten geblazen: er zijn heerlijk tropische zomerdagen op komst

genieten-geblazen-er-is-een-heerlijk-tropische-zomerdag-op-komst.jpg

Mensen die deze week op vakantie gaan in eigen land kunnen hun geluk niet op, er komt namelijk een heerlijke tropische zomerdag aan! Vandaag en morgen kunnen er nog wat buien vallen maar in de loop van de week kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot wel 30 graden.

Vooral zaterdag belooft een heerlijke dag te worden: in het zuiden kan het dan zelfs méér dan 30 graden worden.

Vandaag

Vandaag beginnen de temperaturen al een beetje te stijgen. De wind draait naar het zuiden, wat betekent dat het een stuk warmer wordt. “In het noorden valt er ’s morgens nog een licht buitje hier en daar, maar het gaat steeds meer opklaren,” zo stelt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza. “In de middag wordt het 21 tot 22 graden in het noorden, in het zuiden is er meer zon en kan het 25 tot 27 graden worden. Misschien nog wel een graadje warmer in Limburg.”

Lees ook: Hittegolf? 21 tips die je helpen het hoofd koel te houden!

Dinsdag en woensdag

Dinsdag is het helaas wat minder lekker: de wind draait dan naar het westen waardoor het minder warm wordt. “21 graden en misschien valt er ook nog wel een buitje,” aldus Klaassen. “Vanaf woensdag komt er langzaam maar zeker een hogedrukgebied naar onze omgeving en dat betekent droger weer en geleidelijk aan ook meer zon.”

Weekend

Donderdag wordt het al een prachtige dag met 22 graden en vrijdag kunnen we zelfs genieten van temperaturen rond de 25 graden. Zaterdag wordt er zeer warme lucht aangevoerd en kan het in het zuiden van het land zelfs tropisch warm worden. Er is een grote kans dat de temperaturen dan boven de 30 graden uitkomen. Vanaf zondag wordt het helaas wat minder warm. Ook komt het licht wisselvalige zomerweer vanaf die dag weer terug. Geniet er dus nog even van zo lang het kan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog leesvoer voor op het strand? Of blijf je thuis, maar wil je wel lekker in de vakantiestemming komen? Ga dan snel naar de winkel, waar de nieuwste Margriet Extra op je ligt te wachten. En die staat volledig in het teken van: Zomer! Ook online te bestellen zonder verzendkosten via deze link.

Margriet Extra 6

Ook interessant