Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Trijntje Oosterhuis zingt in musical van prinses Amalia

trijntje-oosterhuis-prinses-amalia-musical-margriet.jpg

Trijntje Oosterhuis heeft een bijzonder optreden in het vooruitzicht: ze zingt in een musical die is geschreven door niemand minder dan prinses Amalia. 

“Het is een schoolproject en ik heb haar beloofd om een liedje te komen zingen”, vertelt de zangeres in een interview met Veronica Magazine.

Koninklijke Schouwburg

De musical, genaamd Het Kerstklooster, zal op 10 december eenmalig te zien zijn in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Helaas laat de Rijksvoorlichtingsdienst verder niks los over dit bijzondere project van de prinses. Trijntje houdt haar lippen verder ook stijf op elkaar, maar vertelt wel meer over haar bijzondere band met de Oranjes.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bruiloften

Haar vader, priester en dichter Huub Oosterhuis, was bevriend met prins Claus. Toen Trijntje werd gevraagd om te zingen op de bruiloft van prins Constantijn en prinses Laurentien op 17 mei 2001, was het hek van de dam. “Trouw als ze zijn aan de mensen die er op die soort ijkmomenten voor hen waren, zijn ze altijd contact met mij blijven houden”, aldus Trijntje. Zo zong ze op nog meer koninklijke bruiloften en schreef ze een geboortelied voor Amalia. “Daar ben ik dankbaar voor, want het zijn leuke, vitale, integere en creatieve mensen.” Ook omschrijft Trijntje hoe zij en de Nederlandse royals al twintig jaar lang ‘bij elkaar op verjaardagen komen’ en daardoor ‘een geschiedenis hebben opgebouwd’.

Gouden keeltjes

Volgens Trijntje hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima een muzikaal gezin. Naast het feit dat Máxima behoorlijk goed bij stem is, bezitten Amalia, Alexia en Ariane volgens de zangeres ook gouden keeltjes. Ze kunnen volgens haar ‘erg goed zingen’. En hé, Trijntje kan het weten. “Het zijn schatjes, echt prachtige meiden. Kanjers.”

Dol op musicals? Reserveer via de Margriet Shop kaarten voor bijvoorbeeld Best of Broadway, We Will Rock You, Mamma Mia! en The Lion King.

 

 

Bron | Blauw Bloed
Beeld | ANP

Ook interessant