Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Híer googelden we in 2021 massaal op

dit-zijn-de-10-top-trending-zoekopdrachten-in-google-in-2021.jpg

Het einde van het jaar is in zicht en het was zeker geen saai jaar. Google maakt ieder jaar een top 10 van de top trending zoekopdrachten. En ook dit jaar zijn er weer een hoop zoekopdrachten gegeven, die vorig jaar een stuk minder gezocht werden.

Op deze 10 dingen hebben we het afgelopen jaar massaal gezocht.

Wat is top trending?

Maar eerst leggen we je kort uit wat de top trending precies is. Vaak wordt gedacht dat top trending gaat over wat het meest gezocht is op Google. Trending gaat eigenlijk over de dingen die opvallend meer gezocht zijn dan een jaar geleden. Bij de samenstelling van de top 10 trending van dit jaar, zijn dus alle zoekopdrachten van 2020 en 2021 met elkaar vergeleken. En zó ziet het lijstje er dit jaar uit:

Peter R. de Vries

Het afgelopen jaar stond natuurlijk voor een groot deel in het teken van de vreselijke moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. En dat is ook te zien in het zoekgedrag op Google. Peter R. de Vries is dit jaar namelijk de top trending zoekopdracht in Google. Veel mensen waren bijvoorbeeld benieuwd wat er met Peter R. was gebeurd en hoe het met hem ging. Maar anderen zochten naar het antwoord op de vraag wie hij eigenlijk was. Ook zochten mensen naar zijn familie en sommige mensen gingen op zoek naar beelden van de aanslag.

Lees ook:
Broer Peter R. de Vries over moordverdachten: ‘Ik hoef geen spijt van ze te horen’

EK 2021

Een aantal weken voor de moord op Peter R. de Vries stond alles nog in het teken van het EK Voetbal. Mensen zochten naar de laatste standen, de scores en de wedstrijdschema’s. De zoekterm EK 2021 staat op de tweede plek. Een grappig feitje is dat het toernooi eigenlijk Euro 2020 heette. Toch zochten veel mensen dus op EK 2021.

Wat houdt ons bezig?

Op plek drie staat dit jaar de zoekterm stemwijzer, wat veel mensen gebruiken voorafgaand aan de verkiezingen. Op 16 maart werd het meest met deze term gezocht. Het lijkt er dus op dat veel mensen tot op het laatste moment nog op zoek waren naar meer informatie over alle politieke partijen waarop zij konden stemmen. De top trending zoekopdrachten laat dus vooral zien waar mensen mee bezig zijn en wat er speelt. Op plek vier en vijf staan bijvoorbeeld avondklok en testen voor toegang. En dat zijn natuurlijk termen waar we het afgelopen jaar veel mee te maken hebben gehad.

Dit is de volledige top 10 van trending zoekopdrachten:

  1. Peter R. de Vries
  2. EK 2021
  3. Stemwijzer
  4. Avondklok
  5. Testen voor toegang
  6. Sneeuwradar
  7. Olympische Spelen
  8. iPhone 13
  9. Nelson Valkenburg
  10. WhatsApp storing

Een flixie?

Behalve de top 10 trending zoekopdrachten heeft Google ook categorieën gemaakt, met daarin bijvoorbeeld trending sporters, trending politici of trending series. Zo staat de Deense voetballer Christian Eriksen bovenaan bij de sporters. Hij werd tijdens een EK-wedstrijd onwel op het veld. Sigrid Kaag staat bovenaan de lijst bij de trending politici en de serie Squid Game staat op één bij de trending series. In de lijst met trending ‘wat is’-vragen van het afgelopen jaar staan veel coronagerelateerde vragen, zoals wat is 2G?en wat is een antigeentest? bovenaan. Maar ook de vraag wat is een flixie? ontbreekt niet in dit lijstje. Nu horen we je denken: ‘Wat is een flixie?’ Bij deze: een flixie is een dixie met een flitser, tegen hardrijders. Hoef je dat in ieder geval niet meer te Googelen…

Bron | Google
Beeld | Getty Images

Ook interessant