Nieuws

Dit toetje eten wij met kerst

vanillecustard_met_mango_en_granaatappel.jpg

Superfeestelijk, simpel, snel te maken én superlekker: met dit kersttoetje zit je altijd goed.

Het Voedingscentrum zou het Voedingscentrum niet zijn als ze ook niet voor kerst een lekker en gezond kerstmenu hadden samengesteld. Dit dessert komt uit hun onlinereceptendatabase voor kerst.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 1 mango
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 dadels
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ granaatappel

Bereiding

Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Pureer de dadels, een eetlepel mangoblokjes en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.

Doe het mengsel in een pannetje en houd een beetje achter. Voeg een over de lengte ingesneden vanillestokje toe. Breng de melk tegen de kook aan en laat 10 minuten trekken. Meng de maïzena met de achtergehouden koude melk tot een papje. Giet dit in de pan en blijf goed roeren. Zet het vuur uit zodra er een dikke custard ontstaat. Laat de custard afkoelen.

Haal de pitjes uit de granaatappel door er met een lepel op te kloppen. Bedek de bodem van een breed glas (bijvoorbeeld een whiskyglas) met mango en granaatappelpitjes.

Giet de custard erop en versier met wat mango en granaatappel.

Granaatappel over? Gebruik de rest van de pitjes in de yoghurt. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Bron en beeld: Voedingcentrum

Lees ook

Bekijk ook

Met deze originele, zelfgemaakte soepkommen gemaakt van kleine pompoenen zorg je ervoor dat je gasten nog wel even napraten over dat lekkere dinertje bij je thuis.

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant