Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Verrassing: toch nog nazomer met 25 graden of zelfs meer op komst

nazomer.jpg

De meteorologische herfst is vandaag begonnen, maar er staan ons toch nog een paar zomerse dagen te wachten. Met temperaturen die op kunnen lopen tot 25 graden, kunnen we volgens weerexperts spreken van een nazomer in september.

Een nazomer die wel snel weer voorbij waait.

Nazomer

Het leek erop dat de zomerse dagen voor dit jaar echt op waren en we wisselvallig naar de herfst gingen. Toch laten de nieuwe weerberekeningen zien dat er ons nog een aantal nazomerdagen te wachten staan in september. Komend weekend al. Vandaag en morgen is het nog wat grauw en valt plaatselijk een spatje regen. Maar vanaf vrijdag breken in het hele land droge dagen aan, omdat de wind van het noorden meer naar het westen draait. En vanaf zondag stijgt de temperatuur zelfs naar zo’n 25 à 26 graden. Volgens Weer.nl kan het plaatselijk zelfs 27 tot 28 graden worden. Hallo strand! En eh, haal die barbecue ook maar weer tevoorschijn.

Lees ook:
Geboren in september? Dít zegt het volgens de wetenschap over je

Buien

Die hogere temperaturen houden naar verwachting nog tot en met dinsdag aan. Dan trekken onweersbuien het land binnen, waarna het afkoelt. Woensdag is het met zo’n 24 graden ook nog wel zomers, maar vanavond donderdag daalt de temperatuur weer naar de huidige 21 graden. En dan lijkt het toch écht gedaan te zijn met de zomerse dagen. Eind september wordt bovendien bovengemiddeld nat, voorspelt Weerplaza. Geniet er de komende nazomerdagen dus maar weer extra van.

Bron | weer.nl, weerplaza.nl
Beeld | Getty

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant