Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

To go or not to go?

knipsel.png

Eindeloze korenvelden onder weidse luchten, knoestige wilgen langs de rivier, stadjes met schots en scheve huisjes, imposante landhuizen en de gezellige universiteitsstad Cambridge binnen handbereik. Tijd voor een kennismaking met East Anglia!

Wát een plaatje

De vallei van rivier de Stour in het graafschap Suffolk is schilderachtig. Letterlijk; de Engelse landschapsschilder John Constable (1776-1837) legde zijn geboortegrond – hij werd geboren in East Bergholt en ging naar school in Lavenham en Dedham – met z’n romantische oevers, watermolens en cottages geregeld vast op doek. Niet vanuit een atelier, Constable werkte het liefst in de natuur. Zo kon hij de natuur precies vastleggen zoals die was en in feite nog altijd ís; wie Constables schilderijen vergelijkt met het landschap anno nu, ontdekt dat er in die twee eeuwen nauwelijks iets is veranderd. Hoewel Constable tijdens zijn leven populairder was in Frankrijk dan in Engeland, draagt het gebied langs de Stour tegenwoordig trots de bijnaam Constable Country.  visitsuffolk.com

Moois in Melford

Zoals de naam al doet vermoeden is Long Melford een langgerekt dorp met een dito hoofdstraat die je zeker niet wilt missen. Hall Street is een aaneenschakeling van leuke boetiekjes, heel veel antiekwinkeltjes, galeries, lekkere eetentjes en typische Suffolk inn’s. Bezoek ook zeker één van de twee Mansions in het dorp. Het romantische Melford Hall heeft prachtige tuinen en interessante tentoonstellingen, van Chinees porselein tot herinneringen aan Beatrix Potter (die er vaak logeerde). Ook Kentwell Hall combineert historische interieurs met weelderige tuinen. Voor een lichte lunch ben je hier bovendien aan het juiste adres: in de Stableyard Tearoom wordt gewerkt met groenten uit eigen moestuin en vlees van eigen boerderij.

Huisjes kijken in Lavenham

Lavenham is één van de mooiste stadjes van East Anglia, vooral dankzij de prachtige geconserveerde houten vakwerkhuizen die schots en scheef in de slingerende straatjes staan. Ze stammen uit de periode dat Lavenham het welvarende hart was van de wolhandel. Slenter langs de crooked houses, bezoek het zestiende-eeuwse Gildehuis en de Little Hall, één van de oudste gebouwen van de stad, en neem een kijkje bij de kerk. Het klopt dat je er onderweg nog veel meer tegenkomt, want daar staat het graafschap East Anglia om bekend; er zijn maar weinig plekken op aarde waar je zó’n hoge dichtheid aan middeleeuwse kerken vindt! Wil je blijven lunchen of dineren? De Franse keuken van The Great House (Market Place) wordt al jaren bejubeld. Voor een koel glas rosé of een hartverwarmende Merlot is er 10 Lavenham (10 Lady Street). In deze knusse wijnbar doen oude wijnvaten dienst als tafels.

Er zit heus wel érgens een 
5 in de klok

Vanzelfsprekend drink je thee in East Anglia, en dan bij voorkeur in combinatie met verse scones met een dot clotted cream. Maar een verrassender lokaal drankje is wijn. De Dedham Vale Vineyard ligt in een sprookjesachtige omgeving, tussen velden vol wilde bloemen, meertjes en bossen. Gasten zijn welkom om via The Vineyard Trail de wijngaard op eigen houtje te ontdekken. Wie meer te weten wil komen over de met vele prijzen bekroonde wijnen boekt een Grand Tour and Tasting en gaat op pad met een van de wijnmakers. Afsluitend wordt er geluncht en geproefd in de Tasting Barn. Cheers!

Hij kan het weten

Rick Schaak werkt als Product Manager Engeland voor Buro Scanbrit en bezocht tijdens zijn bezoek aan East Anglia ook Cambridge: “De leukste manier om de beroemde universiteitsstad te verkennen is vanaf het water. Huur een puntertje of laat je rondvaren door een van de vele studenten. Je vaart dan onder historische bruggen door en langs de beroemde colleges. Geniet daarna van een traditionele Afternoon Tea bij Harriets, een heerlijke tearoom vlak bij de Trinity en Kings Colleges.”

 

Bekijk de reisaanbieding naar Engeland hier.

Ook interessant