Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

The ship of dreams keert terug: Titanic 2 staat in de steigers…

titanic-2.jpg

Kun je Jack en Rose niet loslaten? Over een paar jaar kun je zelf een kijkje nemen in het enorme schip. Vanaf 2022 zal de Titanic haar route vervolgen.

Het schip zal dezelfde reis gaan afleggen als haar voorganger, die in 1912 van Southampton naar New York voer. 1500 mensen kwamen om het leven toen het ‘onzinkbare schip’ een ijsberg raakte en verdween in de diepte van de oceaan.

Replica van het ‘onzinkbare schip’

In 2012 maakte de Australische miljardair Clive Palmer bekend dat er een replica van het ‘onzinkbare schip’ zou komen. Wegens financiële problemen werd de bouw vertraagd, maar het lijkt er nu toch op dat het een realiteit wordt. In 2022 zal het nieuwe schip vanuit Dubai vertrekken, waarna het de originele route van de Titanic zal volgen. De maanden erna gaat het spektakelstuk wereldwijd cruises aanbieden.

Titanic 2: King of the World

De Titanic 2 krijgt hetzelfde interieur als de originele Titanic en zal ook dezelfde huttenindeling hebben. Het schip is ontworpen om ongeveer 2400 passagiers en 900 bemanningsleden te vervoeren, wat vergelijkbaar is met het origineel. Ook wordt het schip voorzien van moderne navigatie technologieën en veiligheidsmaatregelen, waaronder voldoende reddingsboten.  De kosten van de bouw van Titanic 2 worden geschat op ongeveer 436 miljoen euro. Zal dit wel de King of the World worden?

Hold your breath

We zullen dus nog even geduld moeten hebben, want het duurt nog een paar jaar voordat alles helemaal rond is. Wanneer de tickets te koop zullen zijn en wat deze gaan kosten is vooralsnog niet bekend. Tot die tijd zullen we onze verbeelding moeten gebruiken. Misschien toch een vervolg voor Jack en Rose?

Bron: Daily Mail
Beeld: iStock

Ook interessant