Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tips voor een frisse wasmachine

wass.jpg

De was doen, daar moeten we helaas allemaal wel eens aan geloven. Keer op keer, was na was, doet de machine voor ons het werk. Hoe we zuinig de was moeten doen weten we inmiddels wel. Maar de machine die de was voor ons schoonmaakt willen we nog wel eens vergeten.

wassHieronder 3 tips om de wasmachine fris te houden en ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat. Zodat hij fijn voor ons de was blijft doen.


O
ntkalken
Last van kalk in uw wasmachine? Laat de wasmachine zonder was op 90-95 graden draaien. Zo kunt u hem goedkoop ontkalken en doet u er jaren langer mee. Een andere en bovendien goedkope manier om de wasmachine te ontkalken is door een keer per maand schoonmaakazijn(minimaal een liter) in de wastrommel te doen. Wassen op 90 graden.

Last van nare luchtjes?
Gebruik een keer per maand een handvol soda of een vaatwasblokje, was op 95 graden voor het beste resultaat. Ook kunt u 3 liter witte azijn via het wasmiddelbakje in de wasmachine gieten. Door daarmee de wasmachine ook op 95 graden te laten draaien zullen nare geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vergeet vervolgens niet de rubberen band van de wasmachine met een doek schoon te maken. Als laatste tip is het belangrijk om na het wassen de deur van de wasmachine open te houden, zo blijft er frisse lucht in de machine komen en voorkomt u een muffe lucht of zelf schimmel!

Deur sluit niet
Gaat de de deur van de wasmachine niet goed dicht? Maak de rubberen rand van de wasmachine schoon met een doek. Smeer daarna het rubber met shampoo of afwasmiddel in. De deur kan zo beter afsluiten. Bovendien voorkomt u zo slijtage en nare luchtjes die in het rubber blijven hangen.

Ook interessant