Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tips voor het opslaan van je vakantiefoto’s

vakantiefotos-bewaren.png

Stedentrip Brugge, kamperen in de Provence, die mooie rondreis door Noorwegen… In tegenstelling tot vroeger komen onze vakantiefoto’s niet standaard meer in een lijstje of fotoalbum terecht. We slaan ze direct vanaf onze digitale camera op de computer op. Handig, maar er liggen ook gevaren op de loer…

Back-up

Het opslaan van foto’s op de computer is namelijk niet altijd een veilige plek. Om maar te beginnen met de harde schijf. Het is namelijk niet de vraag of de harde schijf kapot gaat, maar wanneer. Je bent dan meteen al je gegevens kwijt. Het is daarom altijd belangrijk om een back-up te maken, een extra kopie, zodat je altijd die familieherinneringen nog hebt, mocht het mis gaan.

Automatische beveiligingsupdates

Heb je een Windows XP computer? Dan is het goed te weten dat Microsoft op 8 april 2014 na 12,5 jaar stopt met het ondersteunen van dit besturingssysteem. Dit betekent dat je vanaf die dag geen automatische beveiligingsupdates voor je Windows XP computer meer ontvangt om je computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Dit heeft onder meer gevolgen voor je persoonlijke gegevens.

Zo loop je extra risico’s, met name wanneer je online gaat. Internetbankieren, je belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico met zich meebrengen. Behalve beveiligingsupdates installeerde Windows Update ook de benodigde software om de werking van Windows XP te verbeteren.

Het kan ook zijn dat je nieuwe camera niet meer met je Windows XP computer kan
samenwerken. Dan kun je je foto’s niet meer op je computer opslaan.  Het is verstandig om na 8 april niet meer online te gaan met een Windows XP computer en over te stappen op een nieuwere versie van het Windows besturingssysteem of een nieuwe computer aan te schaffen als opwaarderen van de software niet meer mogelijk is.

Weet je niet zeker of jouw computer gebruik maakt van Windows XP? Doe dan de test op windowsxp.nl

Fotoalbum maken

Misschien wel de allerleukste en beste manier om foto’s te bewaren en op te slaan, blijft toch wel het ouderwetse fotoalbum. Het vergt enige tijd om al die foto’s in te plakken, maar je weet zeker dat ze bewaard blijven. Je hebt geen last van virussen, hooguit wat stof dat je af en toe van de albums af moet vegen.

Hoe bewaar jij al je dierbare herinneringen? 

Ook interessant