Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aangename verrassing: we tikken deze week de twintig graden aan!

aangename-verrassing-we-tikken-deze-week-de-20-graden-aan-margriet.jpg

Als je nu naar buiten kijkt, kun je het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar er komen écht mooiere dagen aan. Sterker nog: met een beetje geluk tikken we deze week de twintig graden aan!

Maar voordat we kunnen genieten van temperaturen rond de twintig graden, moeten we nog wel even geduld hebben.

Fris voor de tijd van het jaar

Volgens Philippe Schambergen van Buienradar blijft het deze week herfstachtig. De komende dagen hoeven we echt nog geen warme temperaturen te verwachten en blijft het rond de negen graden. En dat is best laag voor deze tijd van het jaar. Volgens Schambergen kunnen we normaal gesproken rond deze tijd toch wel genieten van temperaturen rond de zestien graden. En helaas blijft het niet alleen bij kou, want we kunnen ook nog de nodige regen verwachten. “Op dinsdag is er ook kans op heel veel wind. In het binnenland zijn zelfs zware windstoten mogelijk,” aldus Schambergen.

Lees ook: Werkt dure zonnebrandcrème beter dan een goedkopere variant?

In het weekend twintig graden

Met een beetje geluk blijft het dinsdag, tijdens dodenherdenking, in het westen nog redelijk droog, maar met Bevrijdingsdag hoef je er niet op uit te trekken. Volgens Schambergen wordt het een ongure dag met buien en eventueel zelfs wat hagel. Dit klinkt natuurlijk niet heel positief, maar in het weekend kunnen we echt genieten van lekkere temperaturen. Het kan dan landelijk zomaar twintig graden of meer worden. Omdat niets zo wisselvallig is als het weer in Nederland houdt hij nog wel een slag om de arm. “Het kan ook nog steeds vijftien graden worden, maar het wordt echt warmer dan wat we nu gewend zijn. Zon en wolken zullen elkaar afwisselen, en het wordt ook weer wat droger.”

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant