Tiener gaat niet naar schoolfeest door pesters en straalt nu op haar eigen gala
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tiener gaat niet naar schoolfeest door pesters en straalt nu op haar eigen gala

shannon-purcifer.jpg

Hij was in februari al in huis gehaald, de prachtige witte jurk die bedoeld was om te dragen op haar prom night. Maar de 16-jarige Britse Shannon Purcifer besloot niet naar het schoolgala te gaan, dat vorige maand werd gehouden ter afsluiting van haar middelbareschoolperiode. Pesters op haar school zorgden dat ze totaal geen zin meer had in het feest waar ze zo lang naar had uitgekeken.

Schoolgenoten vonden de aandoeningen waar ze aan lijdt: coeliakie, reumatoïde artritis en de darmziekte ulceratieve colitis, een reden om Shannon uit Gosport, Hampshire te pesten. Het pesten eiste zijn tol en Shannon besloot twee maanden voor het feest om niet te gaan. Haar moeder Claire Carstens wijdde op de dag van de prom night een bericht hieraan op Facebook. 

‘Als Shannon vanavond naar het bal zou zijn gegaan, had ze deze mooie jurk gedragen,’ schrijft de Britse Claire bij een foto van haar dochter. ‘Dankzij gemene pestkoppen besloot Shannon dat ze niet op de dansvloer wilde staan met het tuig dat haar zo ongelukkig maakt. Voor een meisje dat zo veel te verduren heeft in het leven, is ze een sterke jongedame met een nog sterkere geest. Shannon, ik houd van je.’ Zie het bericht hieronder.

Alternatief bal

Na het Facebookbericht kwamen vrienden en 120 bikers in actie om een alternatief bal, een heuse prom day, voor Shannon te organiseren, zodat ze tóch kon stralen in haar galajurk. En dat werd een groot succes. Het werd een feest met meer meer dan honderd vrienden en familieleden, compleet met lopend buffet, coole versieringen en discolampen. Ook werd er volop gedanst. “Het was echt fantastisch. Ik vond het geweldig om iedereen te spreken en ben heel dankbaar dat ze zo veel moeite voor me hebben gedaan,” liet Shannon erna weten aan de Britse krant de Daily Mail.

Escort met motoren

Shannon werd door motorrijders van Gosport Scooter Club begeleid van haar huis naar de locatie van het feest, St Vincent College. “Het was mooier dan ik ooit had durven dromen, veel leuker dan wanneer ik naar mijn eigen schoolbal was gegaan,” vertelde de tiener over haar prom day. “Het mooist waren de motoren. Ik wist dat ze zouden komen, maar het was een verrassing dat ik zelf op een motor met drie wielen mocht meerijden,” aldus Shannon.

Bijzondere corsage

Op de prom day werd ook stilgestaan bij haar vader, Daniel Purcifer, een onderofficier in de Britse koninklijke marine, die in 2007 op 28-jarige leeftijd in Duitsland overleed. Shannon kreeg een corsage waarin een foto van haar vader is verwerkt.

Reactie schoolhoofd

Het hoofd van Shannons school liet vooraf weten dat hij het alternatieve prom een ‘heel mooi idee’ vond. Het is ‘een geweldig voorbeeld van de positieve kracht van social media’. Hij zei te hopen dat het feest ‘een succes zou worden’.

Shannon op het feest in haar mooie witte jurk, met haar moeder Claire naast zich.

Claire plaatste op haar Facebookpagina diverse foto’s van Shannons bizondere prom day. Bekijk ze hier.

Bronnen | libelle.nl en Daily Mail
Foto’s | Facebookpagina Claire Carstens

Benieuwd naar ’s werelds langste bruidsjurk? Bekijk de video hier. Dat wordt lastig dansen met zo’n hoop stof…

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant