Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom het heel moeilijk gaat zijn om een ticket voor het songfestival te kopen

waarom-er-maar-weinig-mensen-bij-het-songfestival-kunnen-zijn-margriet.jpg

Fans van het songfestival kregen onlangs het goede nieuws dat het Eurovisiesongfestival doorgaat als een Fieldlab-evenement. Dit betekent dat er bij de negen shows – drie live finales en zes generale repetities – alsnog 3.500 man publiek welkom is. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de kans dat je een ticket kunt scoren voor het songfestival dit jaar, blijkt helemaal niet zo groot te zijn.

Sterker nog: als je vorig jaar geen ticket hebt kunnen bemachtigen voor het songfestival is het heel onwaarschijnlijk dat je er dit jaar wel eentje kunt kopen.

Voorrang aan mensen die al kaartje hadden

“Ik verwacht dat de kaartverkoop weer heel snel eindigt,” zo laat Sietse Bakker, uitvoerend producent, weten aan het ANP. “Het animo zal waarschijnlijk enorm zijn. Mocht je vorig jaar geen kaarten hebben gekocht, moet je wel heel veel mazzel hebben wil je nu nog een kaart kunnen bemachtigen.” Volgens Bakker zijn eerst de mensen aan de beurt die vorig jaar een kaartje hadden. Maar zelfs dan heb je nog geen garantie op een kaartje. Door de coronamaatregelen zijn er maar liefst veertig procent minder kaartjes beschikbaar. Als je misgrijpt, dan heb je dus gewoon pech.

Lees ook: Gemengde reacties op nieuw songfestivalnummer Jeangu Macrooy

Domper voor fans van songfestival

De organisatie van het songfestival werkt ook niet aan een alternatief voor de mensen die misgrijpen. “Voor die mensen is het heel jammer, maar dat is wel waar we ze het afgelopen jaar op hebben voorbereid: het zou kunnen dat je buiten de boot valt. Ik zeg altijd: het songfestival op tv is de allerbeste beleving. Maar dat is niet helemaal waar voor die mensen. Laten we eerlijk zijn, het zal voor veel mensen een teleurstelling zijn. We weten dat er heel veel mensen op een Eurovisiesongfestival hebben gewacht, veertig jaar nadat het songfestival voor het laatst in Nederland neerstreek.”

Bron |RTL Boulevard
Beeld | Getty

Ook interessant