Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó veel kost het thuiswerken je gemiddeld extra per dag

zo-veel-kost-het-thuiswerken-je-gemiddeld-extra-per-dag.jpg

Je zou denken dat het vele thuiswerken ervoor zorgt dat je aan het einde van de maand extra veel geld over houdt, je hoeft immers geen reiskosten of lunchkosten meer te betalen. Maar wat blijkt nu? Als je momenteel door de coronacrisis fulltime thuiswerkt, dan kost dat je ook juist veel geld.

Volgens het Nibud moeten werknemers die fulltime thuiswerken er rekening mee houden dat dit ze honderden euro’s extra kost.

Water, gas en toiletpapier

Het gaat hierbij om kosten zoals extra uitgaven voor stroom, water, gas, toiletpapier, koffie en thee. Deze kosten zijn berekend op basis van veertig uur per week thuiswerken. Ook moeten werknemers volgens de Nibud rekening houden met de extra afschrijving op bureaus en stoelen die extra te lijden hebben onder het dagelijks gebruik.

Lees ook: Dít zijn de psychische gevolgen van elke dag thuiswerken in je pyjama

Enthousiast over thuiswerken

Vanwege het coronavirus zijn veel mensen momenteel genoodzaakt om thuis te werken. Uit onderzoek van de ANWB en het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid blijkt dat de meeste mensen dit heel prettig vinden. De Nibud kreeg echter vanuit verschillende kanten de vraag om eens te onderzoeken wat een werknemer aan extra kosten heeft als hij of zij vijf dagen per week en acht uur per dag thuiswerkt.

Twee euro per dag

Het Nibud kwam uiteindelijk uit op een bedrag van ongeveer twee euro per dag, wat neerkomt op gemiddeld 43,30 per maand en meer dan 500 euro per jaar. Bij de extra uitgaven zitten overigens niet de kosten inbegrepen die een werkgever vaak voor zijn eigen rekening neemt, zoals computerapparatuur en telefoonkosten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nibud
Beeld | iStock

Ook interessant