Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít wordt het betekenisvolle thema van het Songfestival in Rotterdam

rotterdam-skyline.jpg

Langzaam wordt er steeds meer bekend over het enorme zangfestijn dat over een paar maanden plaats gaat vinden in Rotterdam. Zo is afgelopen donderdagavond bij De wereld draait door ook het thema van het Eurovisie Songfestival 2020 gepresenteerd.

In deze 65e editie van het feest zal op subtiele wijze verwezen worden naar het feit dat het precies 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd, en tachtig jaar na het bombardement van Rotterdam. Hierdoor is het extra bijzonder dat er zo’n 200 miljoen kijkers van over de hele wereld verwelkomd worden in Nederland en Rotterdam.

Open up

Het thema zal dan ook ‘Open up’ worden. Uitvoerend producent Sietse Bakker legt uit dat je met deze slogan alle kanten op kunt. “Open up to each other. Open up to music. Open up to Rotterdam. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen.” In de video waarin het thema bekend wordt gemaakt, wordt beschreven hoe Nederland er 75 jaar geleden weer bovenop is gekomen doordat mensen zich openstelden voor elkaar, én voor de muziek.

Rotterdamse mentaliteit

Het is de bedoeling dat het Songfestival ook een groot feest voor de stad Rotterdam zelf gaat worden. “Wij verwelkomen alle fans en bezoekers met open armen. Open up to Rotterdam”, zegt wethouder Said Kasmi (D66, toerisme). Het thema “past uitstekend bij onze stad én bij de Rotterdamse mentaliteit.”

Je steentje bijdragen

Zelf kun je meedenken over hoe het feest gevierd gaat worden. Het thema wordt ook een oproep aan de creativiteit van iedereen: “Open up to create, open up and let’s celebrate together!”, zegt directeur Johan Moerman van Rotterdam Festivals. Heb je een origineel idee? Dan kun je je aanmelden op de officiële website.

Bron | AD
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant