Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Groot feest op Paleis Noordeinde: dít zag je niet op tv

the-streamers-paleis-noordeinde-koningsdag-2021.jpg

Na de Koningsdagviering in Eindhoven ging het feestje nog even door op Paleis Noordeinde. Verschillende Nederlandse zangers zongen hier als gelegenheidsformatie The Streamers koning Willem-Alexander toe. En dat optreden was niet voor iedereen te zien.

Het was namelijk een online streaming-event, waar je een ticket voor moest bestellen. Dat was gratis, maar je kon ook een fooi geven.

Eerste popconcert ooit op Paleis Noordeinde

The Streamers bleek een groot succes, want het trok van 19.00 uur tot 22.00 uur zo’n 2,5 miljoen kijkers in binnen- en buitenland. Daarmee is het het best bekeken streaming-event ooit in Nederland. In Eindhoven gaven Guus Meeuwis, Nick en Simon, Thomas Acda en Roel van Velzen de Oranjes al een voorproefje van het concert, zoals je ’s ochtends kon zien op tv.

Daarna brachten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen een bezoekje tijdens de generale repetitie op Paleis Noordeinde van The Streamers. Naast de genoemde namen traden onder anderen ook Maan, Duncan Laurence, Sanne Hans, Typhoon, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez, Armin van Buuren, Suzan en Freek en Davina Michelle op. Vooral Amalia, Alexia en Ariane vonden het zichtbaar een feestje.

The Streamers Koningsdag 2021
The Streamers Maan Davina Michelle Rolf Sanchez Typhoon koning Willem-Alexander
Nick en Simon koning Willem-Alexander koningin Máxima
Sanne Hans Miss Montreal The Streamers Koningsdag

Lees ook:
Letterlijk oranje boven: vannacht was een superkoningsmaan te zien

Van feestelijk naar chic

En zoals je ziet, hulden de Oranjes zich in andere outfits voor The Streamers. Zo wisselde Máxima haar feestelijke, groen-gele Koningsdag-outfit in voor een chique, zwarte jumpsuit. Ook prinses Ariane ging voor chic met een zwarte pantalon en witte blouse.

Maan Duncan Laurence The Streamers Koningsdag 2021

Terugkijken

Had jij geen ticket voor The Streamers? Helaas is de volledige livestream (nog) niet terug te kijken, maar op social media vonden we deze hoogtepunten van optredens.

Bron | AD, YouTube, The Streamers
Beeld | Brunopress, ANP

Ook interessant