Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít wordt het weer op de dag dat de terrassen open gaan

dit-wordt-het-weer-op-woensdag-als-de-terrassen-open-gaan-margriet.jpg

Het feit dat we aanstaande woensdag eindelijk weer een terrasje kunnen pakken, is natuurlijk al reden voor een feestje. Maar wat het open gaan van de terrassen nog éxtra leuk zou maken, is als het weer ook nog eens meezit. Helaas lijkt het er vooralsnog op dat het woensdag niet bepaald terrasjesweer gaat worden.

En dat is natuurlijk best balen… Maar wat heeft de dag ervoor, Koningsdag, voor ons in petto?

Frisse dagen

Gelukkig kunnen we dit weekend én op Koningsdag wel van redelijk zonnig weer genieten. Volgens Marco de Jong van Buienradar blijft het weer eigenlijk tot en met dinsdag hetzelfde. “Het is droog en er is redelijk wat ruimte voor de zon. De ene dag wat meer, de andere dag wat minder.” De komende dagen kunnen we temperaturen rond de 10 en 11 graden verwachten. “Hooguit 12. En in de nacht zit de temperatuur vlakbij de 0 en soms net eronder. Dat blijft eigenlijk nog dagenlang zo.” Ook op Koningsdag is het dus aardig fris, maar gelukkig laat het zonnetje zich die dag wel met regelmaat zien. “Daarna gaat de wind weer naar het noorden en wordt het weer wat koeler.”

Wel of geen lekker terrasweer?

Op woensdag, de dag waarop de terrassen weer openen, is er aanzienlijk minder zon voorspeld. Voor veel mensen zal dit een flinke tegenvaller zijn, maar volgens De Jong is het alsnog genieten geblazen. “De zon heeft echt veel kracht. Als je uit de wind en in de zon zit, straks op het terras maar nu al in de tuin, dan zit je heerlijk. De temperaturen zijn wat laag maar het weerbeeld is prima.”

Terrassen open: dit zijn de regels

Wil jij binnenkort ook op een terrasje neerstrijken? Dan zijn er een aantal belangrijke regels waar je je aan moet houden, zoals dat je met maximaal één persoon uit een ander huishouden op een terrasje mag komen. Daarbij zijn de terrassen uitsluitend van 12.00 uur tot 18.00 uur open. Lees hier meer over de regels die straks gelden op het terras.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Margriet 18 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: test je Oranje-kennis, de 12 mooiste wandelroutes van Nederland, een dossier mantelzorg, álles over quarantaine-kittens en puppy’s en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant