Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze week volop rokjesweer: temperaturen schieten omhoog

deze-week-volop-rokjesweer-temperaturen-schieten-omhoog-margriet.jpg

Mocht je vandaag de kans hebben om er lekker op uit te gaan, dan moet je dat vooral doen: de temperaturen schieten vandaag omhoog, het wordt heerlijk zonnig én op sommige plekken kan het zelfs 20 graden worden.

En dat zijn temperaturen waar we geen nee tegen zeggen!

Komende dagen heerlijk weer

Waar het zondag op veel plaatsen nog regenachtig en bewolkt was, is dat vandaag wel anders. In het noorden wordt het zo’n 16 graden, maar in het zuiden kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 20 graden. Tel daar ook nog eens bij op dat het zonnetje volop gaat schijnen, wat betekent dat we een prachtige dag tegemoet gaan. En het blijft niet alleen bij vandaag: dinsdag en woensdag kunnen we ook genieten van zomerse temperaturen tot 23 graden. Het kan dan ook geen kwaad om alvast wat zomerrokjes en jurkjes uit de kast te halen!

Lees ook: Is het beter om een speciale zonnebrandcrème te gebruiken voor je gezicht?

Nadeel van hoge temperaturen

Helaas heeft het mooie weer voor sommige mensen ook een groot nadeel: er zullen namelijk ook veel pollen in de lucht zitten. “Regen en daarna mooi weer is toch wel een recept voor pollen,” zo legt Brian Verhoeven van Buienradar aan RTL Nieuws uit. Voor mensen met hooikoorts zal donderdag dan ook als een grote opluchting voelen. Op deze dag trekt er namelijk weer koude lucht het land over en verdwijnen er weer wat pollen. Het gaat donderdag sowieso een bijzondere dag worden volgens Verhoeven, omdat er dan enorme temperatuurverschillen in het land zullen zijn. Een gedeelte van het land krijgt te maken met koude lucht en een deel met warme lucht. Dit zorgt ervoor dat het in het noorden 8 graden kan worden in het zuiden 19. “Echt een heel groot verschil,” aldus Verhoeven.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant