Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tijd om je telefoonrekening te checken: misschien betaal je wel voor apps

tijd-om-je-telefoonrekening-te-checken-misschien-betaal-je-wel-voor-apps.jpg

Kijk jij wel eens op je telefoonrekening? Het kan namelijk zijn dat je onbewust voor allerlei apps of spelletjes aan het betalen bent. Volgens onderzoek van RTL Nieuws betalen veel mensen zonder het te weten zo’n 5 euro per week.

Op internet klagen veel mensen dat ze er na weken of maanden pas achter zijn gekomen dat ze al die tijd voor online diensten aan het betalen zijn. Vaak weten ze niet meer of ze zich hier ook voor ingeschreven hebben, of denken dit helemaal niet gedaan te hebben. Goed om zelf ook even op onderzoek uit te gaan dus!

Telefoonrekening checken

Allereerst kun je kijken naar de facturen van je provider. Zie je hier ‘Diensten mobiel internet’ of de code ‘FTMSC’ op staan? Dan betaal je voor een online dienst. Ook kun je op de factuur zien of er bepaalde sms-diensten staan ingeschakeld. Op Payinfo.nl kun je vervolgens zien om wat voor diensten dit gaat.

Zie je hier diensten staan waar je je nooit voor hebt aangemeld? Neem dan contact op met je telefoonprovider of het bedrijf dat de dienst bij jou in rekening heeft gebracht.

Je app- of gamestore checken

Ook kan het zijn dat je voor bepaalde apps onbewust een abonnement hebt afgesloten en hier maandelijks of jaarlijks geld aan betaalt. Of dit het geval is, kun je bekijken in de app- of gamestore van je telefoon.

  • Apple-telefoons:
    Ga naar de Appstore en klik rechtsboven op het icoontje van jouw profiel. Klik vervolgens op ‘abonnementen’. Mocht je lopende abonnementen hebben, dan staan ze op deze pagina, en kun je ze hier ook meteen opzeggen.
  • Android-telefoons:
    Open de Google Play Store-app en klik op menu, vervolgens op abonnementen. Ook hier kun je bekijken voor welke apps je maandelijks of jaarlijks betaalt en kun je je abonnementen opzeggen.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant