Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Is jouw telefoon veel sneller leeg dan normaal? Dat ligt waarschijnlijk hier aan

is-jouw-telefoon-veel-sneller-leeg-dan-normaal-dat-ligt-waarschijnlijk-hier-aan.jpg

Merk jij dat je telefoon de laatste tijd opvallend snel leeg gaat? En dat hij ook heel snel warm wordt? Je bent niet de enige: een groot aantal iOs-gebruikers heeft de laatste tijd te maken met dit soort accuproblemen.

De reden hiervoor is één van de laatste updates. Veel mensen merken dat hun accu na de update sneller leeg loopt dan gebruikelijk en dat dit zowel voor een iPhone als een iPad geldt.

Warme behuizing van telefoon

De problemen worden onder meer gemeld op de communityfora van Apple. Door het grote aantal reacties lijkt het erop dat veel gebruikers last hebben van een snel leeglopende accu waarbij de behuizing warm wordt, al is het niet duidelijk hoe groot het probleem precies is.

Lees ook: Heb jij ook de corona-functie op je telefoon na een update? Dit is hoe dat zit

Tips om lege accu te voorkomen

Het lijkt dat er op iPhones en iPads met iOs versie 13.5.1 last hebben van een fout met de accu waarbij apps op de achtergrond meer van de accu vragen dan wat gebruikelijk is. Volgens sommige gebruikers helpt het om de achtergrondverversing van applicaties uit te zetten. Daarnaast zou ook het uitzetten van de donkere modus wat helpen. Apple zou de problemen hebben gerepareerd in een nieuwe update die binnenkort moet uitkomen.

Nooit telefoon op bed opladen

Wist je trouwens dat je nooit je telefoon ’s nachts op je bed moet opladen? Je telefoon kan dan namelijk oververhit raken, waardoor je zomaar in een levensbedreigende situatie terecht kunt komen. Zo is het al meerdere keren voorgekomen dat een slaapkamer in de brand vloog nadat er een telefoon op het bed was opgeladen, in dit artikel kun je daar wat meer over lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant