Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Team- of familieuitje afgelast? Wij probeerden dit hilarische online alternatief

team-of-familieuitje-afgelast-wij-probeerden-dit-hilarische-online-alternatief.jpg

Mis je de gezellige uitjes met collega’s of familie ook zo? Vooral nu het aantal besmettingen in Nederland weer oploopt, zal het voorlopig lastig blijven om met elkaar op stap te gaan. Gelukkig zijn er een heleboel online alternatieven. Zo probeerden wij met het hele team van Margriet de Online Spelshow van Escaperoom Time.

Zo hadden we toch een gezellig ‘teamuitje’, maar wel op veilige afstand.

Online spelshow

Toen we de mysterieuze instructies ontvingen begon de voorpret al, want waarom moesten we ervoor zorgen dat we op een plek zaten waar we voldoende ruimte om ons heen hadden? En waarom moesten we een bakje yoghurt of vla bij de hand hebben? (We hadden allemaal zo onze vermoedens, maar het bleef nog even spannend…).

Groepsapp

Na inloggen werden we door de host van de show (die ook live aanwezig was) willekeurig ingedeeld in teams, en moesten we een groepsapp aanmaken om razendsnel met elkaar te kunnen overleggen tijdens opdrachten. Je begrijpt: die groepsapp was één groot theekransje waarin iedereen van alles door elkaar heen riep. Dus aan teambuilding en catch ups geen gebrek. Extra leuk was dat je op deze manier collega’s spreekt waar je normaal misschien minder mee te maken hebt.

Wintertruien in dertig graden

Groepen klaar? Toen begon de pret pas écht. Eerste opdracht: trek zoveel mogelijk truien over elkaar aan. Het team met de meeste truien kreeg de punten, zorgvuldig gecheckt door de aanwezige jury. Tja, ga dan maar eens op zoek naar je wintertruien, terwijl het buiten dertig graden is. Wat hebben we gelachen om elkaars zwetende koppies, zo achter onze computer. En de rest van het huishouden vroeg zich af waarom ik in godsnaam zo hard door het huis aan het rennen was, een spoor van spullen achterlatend. Mijn score? Vijf truien! Zou jij beter kunnen?

Hilarische opdrachten

Je hoort het al: de opdrachten waren niet alleen hilarisch, maar ook best uitdagend. Zo moest je voor bepaalde opdrachten een lijst met spullen verzamelen. Dan moet je toch goed met je team overleggen wie wat pakt, voordat je ineens állemaal met een tube tandpasta voor de camera zit te zwaaien. Het hoogtepunt van ons ‘uitje’? Dat we zo snel mogelijk ons bakje yoghurt zónder handen moesten leegeten. Geloof mij, je ziet je collega’s of vrienden dan ineens op een heel andere manier…

Uitje op afstand

Om het spannend te houden, verklappen we hier niet álle opdrachten van de Spelshow, maar ik kan in ieder geval beloven dat het een echte aanrader is. De show duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en zorgt gegarandeerd voor een heleboel hilariteit met vrienden, collega’s of familie. En dat allemaal op veilige afstand. Dus: reserveer een plekje voor de vrijdagmiddag, zet een drankje klaar, en spelen maar!

Wil jij de Online Spelshow ook boeken? Kijk dan op de website van Escaperoom Time voor meer informatie.

Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant