Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opvallend: bijna helft van supermarkten is op nieuwjaarsdag gewoon open

opvallend-bijna-helft-van-supermarkten-is-op-nieuwjaarsdag-gewoon-open.jpg

Mensen die op nieuwjaarsdag nog snel een boodschap moeten doen, hebben geluk: meer dan 40 procent van de supermarkten is namelijk komende vrijdag, op nieuwjaarsdag, geopend. De supermarkten hopen zo de drukte een beetje te kunnen verspreiden in de strijd tegen het coronavirus.

Dat er dit jaar zoveel supermarkten open zijn, is best opvallend te noemen. Vorig jaar was namelijk slechts 19 procent van de supermarkten op nieuwjaarsdag open. Het gaat dus om om een ruime verdubbeling dit jaar.

Vooral veel open in grote gemeenten

In 259 gemeenten is in ieder geval één supermarkt open op nieuwjaarsdag. In 96 gemeenten blijven de supermarkten gesloten. Het gaat hierbij om kleinere gemeenten en gemeenten in de zogenaamde ‘biblebelt’. In grote gemeenten hoef je in ieder geval niet bang te zijn om voor een dichte deur te staan: hier zijn namelijk meer dan de helft van de supermarkten geopend. In Amsterdam zijn maar liefst 144 supermarkten open.

Lees ook:
Consumentenbond: prijzen op supermarktschap blijken vaak niet te kloppen

Andere openingstijden nieuwjaarsdag

Daarnaast hebben veel supermarkten hun openingstijden aangepast. In 83 gemeenten gaan een aantal supermarkten al voor 10.00 uur open, wat veel vroeger is dan normaal gesproken op nieuwjaarsdag. Mensen die op oudejaarsavond nog snel wat nodig hebben, kunnen beter wel voor 19.00 uur hun boodschappen doen. Slechts 10 procent van de supermarkten is namelijk op oudejaarsavond nog open na 19.00 uur.

Kerst

Tijdens de kerstdagen waren ook al opvallend veel supermarkten geopend om zo de drukte te kunnen verspreiden. In de dagen voor kerst waren ook veel supermarkten langer open dan normaal, een aantal zelfs 24 uur lang.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Telegraaf
Beeld | Getty

Ook interessant