Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Voor dít populaire strand moet je vanaf volgende zomer toegang betalen

voor-dit-populaire-strand-op-sardinie-moet-je-toegang-gaan-betalen.jpg

La Pelosa, een prachtig strand op het Italiaanse eiland Sardinië, staat bekend om het helderblauwe water en het spierwitte zand. Maar helaas ook om de hordes toeristen die erop afkomen.

Het strand is zó populair, dat er in de zomer per dag gemiddeld zesduizend mensen neerstrijken. En dat heeft een heel negatieve impact op het ecosysteem van het strand, stellen milieuexperts.

Strand La Pelosa op Sardinië

En daarom gaan ze het helemaal anders doen, heeft burgemeester Antonio Diana van Stintino – het plaatsje waar het strand aan ligt – besloten. Toeristen moeten vanaf volgende zomer, 2020 dus, toegangskaartjes kopen om het strand op te mogen. Per dag mogen er niet meer dan 1500 mensen naar La Pelosa.

Overlast

“We moeten ervoor waken dat het strand de volgende vijfhonderd jaar bewaard kan blijven”, aldus de burgemeester. “De overlast is nu te groot. Dit is het meest populaire strand op Sardinië, iedereen wil hier komen. Maar het geologische evenwicht is fragiel. We moeten aan de toekomst denken.”

Lees ook:
In dít vakantieland krijg je een boete als je plast in de zee

Prijskaartje en zand meenemen

Een kaartje gaat waarschijnlijk vier euro kosten, en de opbrengsten daarvan worden geïnvesteerd in het onderhoud van en het toezicht op het strand. Het gaat overigens wel om een testperiode, laat de burgemeester weten. Afgelopen zomer werd al bekend dat het verboden is om zand van de stranden van Sardinië mee naar huis te nemen. Een stel dat dit wel deed, hangt een flinke celstraf boven het hoofd.


Meer lezen over vakantie? Dat doe je in de Margriet Vakantie Special, die vol staat met leuke verhalen. Bestellen kan hier.

 

 

 

 

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant