Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lief: deze trouwe straathond helpt kleuters elke dag met oversteken

lief-deze-trouwe-straathond-helpt-kleuters-elke-dag-met-oversteken.jpg

De Georgische straathond Kupata heeft helaas geen baasje, maar is wel een echte waakhond. Hij neemt zijn taak als verkeersregelaar heel serieus en zet zich dagelijks in om kleine kinderen te beschermen bij het oversteken van een drukke weg in het Georgische Batumi.

De waardering voor de inzet van Kupata is heel groot.

Verkeersregelaar

Volgens inwoners van het stadje Batumi zet Kupata zich iedere dag in als verkeersregelaar bij een drukke weg. Al blaffend laat de straathond auto’s stoppen bij het zebrapad, zodat de kleuters veilig over kunnen steken. Een bewoner vertelt aan The Dodo dat de hond heel trouw is. Hij is (bijna) elke dag te vinden bij het zebrapad. Daarnaast wacht hij soms meer dan een uur op de kinderen zodat hij weet dat ze zich veilig voelen in het park en daarna weer de straat veilig kunnen oversteken.

Straathond Kupata

De plichtsgetrouwe viervoeter is ontzettend geliefd bij de kinderen en de andere bewoners van de stad Batumi. De filmpjes die online gedeeld worden terwijl Kupata het verkeer tegenhoudt voor de kinderen, doet velen harten smelten. Omdat Kupata geen baasje heeft, is hij afhankelijk van de inwoners van Batumi. Gelukkig maar dat hij zo geliefd is, want hij krijgt dagelijks eten van zijn drie beste vrienden, vertelt de oprichter van het Instagramaccount. Ook zorgen zij voor hem en houden ze hem goed in de gaten, als blijk van waardering voor zijn hulp bij het oversteken. De dagelijkse avonturen van Kupata zijn te volgen op dit account.

Prijs

De waardering voor de inzet van Kupata is groot en de straathond is inmiddels een ware bekendheid in Georgië. De trouwe hond heeft inmiddels een eigen hok, muurschildering en wist een publieksprijs in de wacht te slepen. Dit allemaal als eerbetoon aan de trouwe viervoeter.

View this post on Instagram

#batumi #kupata #dog

A post shared by Kupata•კუპატა (@lovelykupata) on

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | LINDA.nl, LovelyKupata
Beeld | iStock

Ook interessant