Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zet je schrap: storm Ciara komt naar Nederland

zet-je-maar-schrap-storm-ciara-komt-naar-nederland.jpg

Het gaat stormen. En niet zo’n beetje ook. Storm Ciara komt naar Nederland, en daar gaan we zeker wat van merken.

Waai niet uit je hemd dit weekend.

Storm Ciara

Volgens weerexperts komt storm Ciara aan het einde van komend weekend in Nederland aan, overgewaaid vanuit Engeland. Er worden vanaf zondagavond aan de kust én landinwaarts windstoten verwacht van maar liefst 100 kilometer per uur. Volgens de windschaal van Beaufort stormachtig genoeg om gebouwen te beschadigen en volwassenen te doen omwaaien.

“Er zit nog wat onzekerheid in”, vertelt meteoroloog Wilfred Janssen over de stormvoorspelling aan het AD, “maar het staat vast dat er een aantal dagen onstuimig weer aan zit te komen.”

Waarom Ciara?

We zijn van het KNMI gewend dat het code oranje of code rood uitgeeft voor een storm. Maar sinds afgelopen september krijgen stormen nu ook een naam. Engeland en Ierland hebben in deze kwestie de storm al van een naam voorzien: Ciara. En aangezien de Britse, Ierse en Nederlandse weerstations nu samenwerken, neemt Nederland de naam dus letterlijk over. In Engeland en Ierland mag publiek namen insturen. Misschien mogen wij binnenkort ook een naam voor naderende stormen verzinnen.

Enfin: oppassen geblazen dus dit weekend!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | KNMI, AD
Beeld | iStock

Ook interessant