Stijlvolle nieuwe interieurtrend: opvallend gekleurde plafonds
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Stijlvolle nieuwe interieurtrend: opvallende plafonds

interieurtrend-gekleurde-plafonds.jpg

Bij het inrichten van een nieuw stekkie, is Pinterest je beste vriend. Het sociale medium staat bomvol inspiratie, van de mooiste meubels – die je vaak zelf kunt maken! – tot de laatste trends op het gebied van verfkleuren. 

Als je denkt aan een nieuwe kleur  verf in huis, ga je al gauw op zoek naar muren die je daarvoor kunt gebruiken. Maar waarom zou je de plafonds overslaan? Waarschijnlijk wit je ze een keer opnieuw en blijft het daarbij, terwijl een opvallende kleur op het plafond je interieur net wat extra’s meegeeft. En da’s helemaal van nu.

Hoge en lage plafonds

Ben je bij het zien van onderstaande foto’s overtuigd van een opvallend plafond? Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee zal moeten houden. Wil je namelijk niet dat de ruimte ineens een stuk kleiner oogt en de muren op je afkomen? Houd het dan bij een gekleurd plafond en laat de muren ongekleurd (of kies voor een lichte verf). Daarnaast werkt een donker plafond beter als je een hoog plafond hebt. Heb je een laag plafond maar wil je ‘m tóch van een kleurtje voorzien? Dan kun je het beter bij een lichte kleur houden.

Plafond van een ander materiaal

Loop jij niet warm voor een kleurtje op het plafond? De trend van het opvallende plafond gaat verder dan alleen een likje verf; je kunt namelijk ook kiezen voor een plafond van een ander materiaal. Als we de op de laatste trends af mogen gaan, is een houten of betonnen plafond minstens zo van nu als een donkergroene of lichtgrijze variant. En ook dat ziet er stijlvol en warm uit. Kijk zelf maar:

Bronnen | pinterest.com, gva.be
Beeld | iStock, Instagram

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Het is de haartrend van nu: een lage knot. In deze video laat Carmen zien hoe je zo’n knot extra feestelijk maakt.

Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

Ook interessant