Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tóch weer forse stijging van aantal coronabesmettingen in Nederland

toch-weer-forse-stijging-van-aantal-coronabesmettingen-in-nederland.jpg

Hoewel het aantal coronabesmettingen de laatste tijd sterk was gedaald, is er nu toch weer een forse stijging te zien. In de afgelopen week zijn er maar liefst 534 nieuwe coronabesmettingen gemeld, wat bijna een kwart meer is dan de week ervoor.

Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nieuwe besmettingen

De meeste mensen hebben het coronavirus thuis opgelopen. Per dag waren er gemiddeld 76 nieuwe besmettingen. Het aantal besmettingen steeg met 102 meldingen van 432 naar 534, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM sinds deze maand wekelijks naar buiten brengt. Het is voor het eerst in anderhalve maand dat het aantal besmettingen weer groeit. In de afgelopen week zijn er nog 16 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het dodental is met acht gestegen.

Lees ook: Dít kunnen we verwachten van de lockdown bij een eventuele tweede coronagolf

Redenen voor stijging

Volgens viroloog Ab Osterhaus kunnen er verschillende redenen zijn voor de plotselinge toename van het aantal besmettingen. “Er zijn natuurlijk nogal wat veranderingen. De algemene houding ten opzichte van het coronavirus en de regels is wellicht wat versoepeld, het verhoogde reisgedrag zou een rol kunnen spelen, mogelijk is er intensiever getest.” Volgens de viroloog ‘gaan de aantallen weliswaar omhoog, maar zitten de cijfers nog binnen de foutmarge’. “Als deze cijfers een aantal weken achter elkaar blijven oplopen, betekent dit natuurlijk wél wat.”

België

Nederland is niet het enige land dat weer een lichte stijging meemaakt. In België is er ook weer een toename te zien van het aantal coronabesmettingen. Daar is het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag gestegen met 11 procent, in vergelijking met de week ervoor. In België zijn er gemiddeld per dag 95 nieuwe besmettingen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant