Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Stappenplan om je energie te leren volgen

leef-vanuit-je-energie.png

Word je vlak na ja vakantie alweer geleefd door dagelijks gedoe en een never-ending takenlijst? Dat hóeft niet. Het geheim van een stressvrij én productief leven: doen wat je energie je ingeeft. 

1. Wees opmerkzaam

Ben je prikkelbaar, emotioneel of moe? Heb je fysieke ongemakken, kom je niet vooruit, is je ademhaling hoog en snel? Dat zijn tekenen dat dit het moment is om te luisteren naar jezelf en naar je energieniveau.

2. Sta stil

Stop even met wat je aan het doen bent en ga liggen of zitten. Adem een paar keer goed in en uit, pak pen en papier en stel jezelf de volgende vraag:

3. Wat heb ik/heeft mijn lichaam nodig?

Je hebt de antwoorden altijd paraat. Vaak komen die niet overeen met je van tevoren bedachte schema’s en planningen, maar dat is logisch. Je stelt jezelf deze vraag omdat de oude manier niet meer voor je werkt. Kortom: tijd om te leven volgens jouw energie.

4. Beslis om nú te luisteren naar wat je nodig hebt

Dus niet later, maar precies op het moment dat je je realiseert wat je wilt. Het enige dat je weet, is hoe jij je nu voelt. Wees bereid om het anders te doen.

5. Begin klein en simpel

Een knuffel van je man, even ontspannen en spelen met de kinderen, een paar minuten stilzitten of een muziekje opzetten. Het gaat erom dat je terugkomt bij het gevoel van plezier, rust en ontspanning.Voor meer informatie of begeleiding: www.heartfocus.nl

cover-margriet-more

Meer lezen? 

Wil je meer weten over hoe je leeft vanuit je energie in plaats van met de eeuwige to-do-lijstjes? Je leest er alles over in de nieuwe Margriet More die vanaf 2 september in de winkel ligt. Ook kun je ‘m online bestellen!

Ook interessant