Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In déze stad moet je voortaan toegang betalen om er op vakantie te mogen

elegant-woman-enjoys-the-view-to-a-canal-in-venice.jpg

Was je van plan om volgend jaar naar Italië op vakantie te gaan? Let er dan wel op dat je in het mooie Venetië vanaf volgende zomer toegang moet betalen om de stad in te mogen.

Het gaat om toegangskaartjes van drie tot acht euro.

Hordes toeristen in Venetië

De discussie speelt al tijden. Venetië is extreem druk: gemiddeld komen er dagelijks zo’n 70.000 toeristen de stad binnen. Dat is niet alleen vervelend voor de inwoners, maar versnelt ook het zinken van de stad. Steeds meer delen komen onder zeeniveau te liggen.

Toegangskaartjes

Daarom heeft de gemeente van Venetië besloten maatregelen te nemen en de hordes toeristen terug te dringen. Dagjesmensen betalen drie euro toegang op normale dagen, en op drukke dagen kan dit oplopen tot zes of acht euro. Kom je met een cruiseschip aan, dan betaal je een vast bedrag van vijf euro. Deze maatregelen gaan in vanaf juli 2020. Het jaar daarna zal de prijs met een paar euro omhoog gaan.

Onmogelijk plan

Het plan wordt zo laat in werking gezet, omdat de gemeente nog moet nadenken over een ticket- en betalingssysteem. Elene Riu, bewoonster van Venetië, denkt dat het niet gaan werken. “Hoe gaan ze dan het geld innen? Bij elke trein, boot en parkeerplaats een kaartjesverkoper? Dat is toch onmogelijk.” Eveline Rethmeijer, correspondent Italië voor RTL Nieuws, denkt ook dat toeristen zich niet gaan laten afschrikken door die paar euro. Of het plan echt gaat werken, valt dus nog te bezien.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant