Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman ontvoerd’

derk-bolt.jpg

Twee Nederlandse journalisten worden in Colombia “tegen hun zin in vastgehouden”. Volgens de Colombiaanse politie gaat het om Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender, zo bericht NU.nl.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt de ontvoering, maar niet de namen van de journalisten. Om de ontwikkelingen niet te beïnvloeden, wil het ministerie verder niets kwijt.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn de twee sinds zaterdag ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN, het Nationaal Bevrijdingsleger. Dat gebeurde in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander.

KRO-NCRV

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, heeft aan NU.nl laten weten dat alle woordvoering rondom de zaak door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt opgepakt. De omroep zal verder geen commentaar leveren.

Adoptie

De twee journalisten waren in Colombia op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan.

Op Twitter laat de Colombiaanse nationale ombudsman weten dat hij probeert te helpen in het vrij krijgen van de journalisten. De Colombiaanse autoriteiten eisen de onmiddellijke vrijlating van de twee Nederlanders.

Lees meer op NU.nl.

Bron | NU.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant