Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Spijt van bericht? In Facebook Messenger kun je het straks verwijderen

facebook-telefoon.jpg

Topman Mark Zuckerberg was er al mee begonnen, en straks moeten andere Facebookgebruikers het ook kunnen: berichtjes verwijderen die via Facebook Messenger zijn verzonden.

Wie kent het niet, een berichtje verstuurd hebben waarvan je denkt: uh oh… In WhapsApp, dat onderdeel is van Facebook, kun je dit soort ongemakkelijke schrijfsels binnen zeven minuten wissen. In Facebook Messenger moet zoiets straks ook kunnen.

Nieuwe functie kan nog wel even duren

Hoe de ‘wisknop’ precies gaat werken, en of de ontvanger toestemming moet geven om verstuurde berichten te wissen, is echter nog niet duidelijk. Ook wanneer de nieuwe functie beschikbaar komt, is niet bekend. Daar kunnen wel een paar maanden overheen gaan, aldus een woordvoerder van Facebook.

Waarom zo vaag? Facebook komt ermee nadat deze week bleek dat het bedrijf privéberichten van de directie, waaronder die van Mark Zuckerberg, uit allerlei chats had gewist. Hun berichtjes waren ook uit de inboxen van ontvangers verwijderd, wat normaal helemaal niet kan. Hierdoor konden mensen hun correspondentie met de Facebookkopstukken niet meer terugvinden. Dit leidde tot grote verontwaardiging bij gebruikers en in de media. Nu zegt Facebook een algemene verwijderoptie voor iedereen beschikbaar te willen stellen. Maar voor ‘normale gebruikers’ zal het waarschijnlijk niet mogelijk worden om de berichtjes in andermans inbox te wissen.

Bron | AD, techchrunch.com, Metro

Lees ook

Au! Zeven signalen dat je een niersteentje hebt
De 5 geheimen van slanke mensen
Met dit ontbijt kun je makkelijker en sneller afvallen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant