Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Songfestival-voorpret: aftellen met onze favorieten

songfestival-voorpret-aftellen-met-onze-favorieten-sandra-kim.jpg

Morgenavond is het zover! Dan schitteren Lisa, Amy en Shelley, de zusjes van OG3NE, voor de tweede keer op het podium in Kiev, ditmaal tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2017. 

Wij kunnen niet wachten! Maar voor het zover is, vieren we Songfestival-voorpret door terug te blikken op  nummers van toen. We bespreken een paar heerlijke ‘golden oldies’. Vandaag: Sandra Kim met J’aime la vie. Weet jij het nog?

‘Ik herinner me een cool, ontspannen meisje’

Het is alweer 31 jaar geleden dat de piepjonge Sandra Kim met het nummer J’aime la vie het Eurovisie Songfestival in Noorwegen won. Het was de eerste en nog altijd enige Belgische overwinning. In een blitse roze broek, met een swingende coupe à la Tina Turner, glimmende oorbellen en grote schoudervullingen betrad de 13-jarige Sandra in 1986 het podium. ‘Ik herinner me een cool, ontspannen meisje. Maar toen ik het podium opkwam, werd ik nerveus door de gedachte dat er miljoenen mensen aan het kijken waren. Ik was vooral heel bang dat ik vals zou zingen’ vertelt de zangeres in een gesprek met de Vlaamse VRT.

Te gast bij Paul de Leeuw

Benieuwd hoe de zangeres er nu uitziet? Een paar jaar geleden was de Sandra te gast in het praatprogramma van Paul de Leeuw. Samen zongen ze haar beroemde Songfestival-lied.

Bekijk ook

Shownieuws zocht OG3NE op in Kiev en sprak de zusjes over hun dromen, roem en de liefde.

Beeld | ANP, Kijk

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant