Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Songfestival-voorpret: aftellen met onze favorieten

songfestival-voorpret-franklin-brown-en-maxine-uit-1996.jpg

Morgenavond is het zover! Dan schitteren de zusjes van OG3NE voor het allereerst op het podium in Kiev tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. En zijn ze door? Dan staan Lisa, Amy en Shelley zaterdag 13 mei in de grote finale. 

Franklin Brown en Maxine

Wij kunnen niet wachten en tellen onder het mom Songfestival-voorpret af met een heerlijke ’gouwe ouwe’. Vandaag: Franklin Brown en Maxine! Het was als de eerste keer, het klikte zomaar weer…

Songfestivalhit

Het is alweer 21 jaar geleden dat Franklin Brown en Maxine meededen aan het Eurovisie Songfestival. Met het nummer De Eerste Keer vertegenwoordigden ze Nederland in 1996 in Oslo, om op de zevende plaats te eindigen. Een regelrechte hit, want het nummer behaalde de derde plaats in de hitlijsten en werd daarmee de hoogst genoteerde songfestivalhit van de afgelopen dertig jaar.

Hoe is het nu?

Na het songfestival zijn Franklin Brown en Maxine als soloartiesten verdergegaan. Franklin schreef o.a. het lied Me Again voor de speelfilm De Heineken Ontvoering en Maxine trad op als zangeres. In 2007 kwamen de vrienden weer bij elkaar voor het nummer Steeds Weer, gecomponeerd door John Ewbank. En vorig jaar, ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum, werd het nummer De Eerste Keer in een nieuw jasje gestoken met hulp van radio-dj Edwin Evers. Kortom, de twee zitten nog volop in de muziekbusiness! Op dit moment treedt Franklin op met de Tiny Little Bigband en is Maxine leadzangers in de Edwin Evers band.

Bekijk ook:

De eerste beelden van OG3NE in Kiev.

Beeld | ANP

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant