Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wie gaat het worden? Volgens Nederland moet deze artiest naar het Songfestival

volgens-nederland-moet-deze-artiest-naar-het-songfestival.jpg

Naast alle geruchten over de mogelijke presentatie van het Eurovisie Songfestival, is er natuurlijk nog een vraag die we moeten stellen: welk zangtalent gaat Nederland in 2020 in Rotterdam vertegenwoordigen?

Nederland heeft gestemd en daar is een top 5 met suggesties uit gekomen.

Top vijf

Shownieuws plaatste een poll met tien kanshebbers die in het afgelopen jaar succesvol waren in ons land. Uit de stemmen op deze tien kandidaten is vervolgens een top vijf gekomen, en die ziet er zo uit:

  1. Davina Michelle (23 procent)
  2. Kensington (13 procent)
  3. Floor Jansen (13 procent)
  4. Maan (11 procent)
  5. Marco Borsato (9 procent)

Krachtige stem

Het is dus wel duidelijk: het grootste deel van de stemmers denkt dat we met de krachtige stem van Davina Michelle de grootste indruk gaan maken. Op een tweede gedeelde plek staan de band Kensington en zangeres Floor Jansen, die dit jaar bekend werd bij het grote publiek door het programma De Beste Zangers. Zij heeft momenteel een enorme hitmet operazanger Henk Poorten; samen zongen ze The Phantom of the Opera in het programma.

Eerste stappen

Songfestival-commentator Cornald Maas heeft aangegeven dat de eerste inzendingen al binnen zijn, en de keuzecommissie heeft inmiddels al een eerste luistersessie gehad. De eerste stappen zijn dus gezet, maar helaas zullen we nog wel even geduld moeten hebben voordat we écht weten wie Nederland volgend jaar gaat representeren en Duncan gaat opvolgen.

Bron | Shownieuws
Beeld | Getty Images

Voordat het feest losbarst in Rotterdam, hebben we eerst een ander feestje te vieren. 22 t/m 28 november vindt Margriet Winterfair weer plaats, het leukste uitje met je vriendinnen, moeder of zus. Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze direct voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

Ook interessant