Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In mijn vak kun je zoveel extra doen voor mensen

131009-lia-preview.jpg

Of we nu op vakantie gaan of een nieuwe fiets kopen, we doen altijd uitgebreid onderzoek naar het aanbod. Behalve als we ziek worden. Raar! Want ook op het gebied van zorg hebben we veel keuzes. De persoonlijke zorgbemiddelaars van Zilveren Kruis helpen daarbij.

 131009-Lia-artikelEen luisterend oor, een daadkrachtige aanpak

Zorgbemiddelaar Lia Elshout: “Het mooie van mijn vak is dat je als zorgbemiddelaar echt iets extra’s voor mensen kunt doen. Soms zit de kracht ’m simpelweg in het bieden van een luisterend oor, maar ik geef ook tips & tools, maak ziekenhuisafspraken en regel eerdere behandeldata.

 

Ik werk 32 uur per week en heb gemiddeld zo’n zestien mensen per dag aan de telefoon, zoals Lennaerd Walraven die mij een paar maanden geleden belde. Hij had het vanwege een verkalking in zijn neus constant vreselijk benauwd. Zo erg dat hij zelfs paniekaanvallen had. Maar in zijn ziekenhuis kon hij pas over negen maanden worden geopereerd. Lennaerd is nog een jonge vent, maar ik hoorde hoe angstig en beroerd hij was.

Ik heb met de jaren een breed netwerk opgebouwd en wist gelijk bij welke specialisten Lennaerd in goede handen zou zijn. Een rondje bellen later kon ik hem laten kiezen uit drie ziekenhuizen waar hij binnen een maand terecht kon bij een gespecialiseerde arts. De opluchting en blijdschap in zijn stem toen hij dat hoorde! Ik vraag altijd of mensen me na hun behandeling nog even terugbellen. Om te horen hoe het nu gaat en of alles goed is verlopen. Lennaerd klonk als een ander mens. Vol energie en vrolijk. Daar kom ik graag elke dag om half zes ’s ochtends mijn bed voor uit.”

Vind de zorg die het beste bij je past

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in mijn ziekte? Waar kan ik sneller terecht? Voor deze en andere zorgvragen kun je terecht bij de zorgbemiddelaar via 071 – 751 00 52 (op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur).

www.zilverenkruis.nl/zorgbemiddelaar

 

 

Ook interessant