Nieuws

Sneller in slaap vallen? Draag dan dít in bed

binnen-een-minuut-in-slaap-vallen-probeer-dit-trucje-eens.jpg

Heb jij al een tijdje grote moeite om ’s avonds in slaap te komen? Het zou zomaar aan je nachtkleding kunnen liggen: onderzoekers uit Australië hebben namelijk een bijzondere ontdekking gedaan omtrent slapeloosheid. 

Mensen die een wollen pyjama in bed dragen zouden sneller in slaap vallen dan mensen die een katoenen pyjama dragen.

Observatie

Voor het onderzoek werden zeventien studenten en 36 oudere volwassenen in hun slaap geobserveerd. Een deel van de proefpersonen sliep in een wollen pyjama, terwijl een ander deel in een katoenen pyjama sliep. De temperatuur in de slaapkamer was echter bij iedereen hetzelfde, namelijk zo’n zeventien graden Celsius.

Duidelijk verschil

En wat bleek? De studenten met een wollen pyjama vielen al na elf minuten in slaap, terwijl de volwassenen tussen de 65 en zeventig jaar zo’n twaalf minuten nodig hadden. De proefpersonen die in een katoenen pyjama sliepen deden er echter veel langer over: zij hadden zo’n 22 à 27 minuten nodig om in slaap te komen.

Thermische comfortzone

“Vroeger was slapen in wollen beddengoed de norm, en de wetenschap heeft nu de voordelen van slapen in wol herontdekt,” vertelt onderzoeker Dr. Paul Swan van de universiteit van Sydney. “Wol reguleert je lichaamstemperatuur veel beter en houdt je vast in wat bekendstaat als ‘de thermische comfortzone’. Je valt dus niet alleen sneller in slaap, je slaapt ook langer en geniet van een diepe slaap.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Foto | iStock

Ook interessant