Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Overtreed je de coronamaatregelen? Dan krijg je vanaf nu sneller een boete

overtreed-je-de-coronamaatregelen-dan-krijg-je-vanaf-nu-sneller-een-boete-margriet.jpg

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt flink. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil daarom nog strenger optreden. Overtreed jij (een van de) coronamaatregelen, dan krijg je vanaf nu sneller een boete.

Daarvoor waarschuwen minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s. En zo’n boete kan oplopen tot 95 euro.

Sneller een boete voor overtreden coronamaatregelen

Politieagenten en boa’s mogen voortaan sneller optreden. Als je je niet houdt aan de coronamaatregelen, krijg je na één waarschuwing meteen een boete. En bij die eerste waarschuwing wordt direct ook al je naam genoteerd. Lach je om die waarschuwing en weiger je te luisteren? Dan kun je al direct op een boete rekenen. “Wil je niet luisteren? Dan een boete”, zo laat Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, uit. “Wij zetten een stap naar voren. Handhavers gaan voortaan sneller op groepjes af. Hierin komt een landelijke lijn.”

Lees ook
Handleiding Rijksoverheid om zelf mondkapje te maken klopte al die tijd niet

Meer coronamaatregelen, meer boetes

Sinds de laatste persconferentie, zijn er een aantal coronamaatregelen bijgekomen. Zo mag je na 20.00 uur geen alcohol meer op straat bij je dragen en/of drinken. En ben je met meer dan drie anderen buiten je eigen huishouden samen in het openbaar, dan mag je dus ook beboet worden. Hoe meer coronamaatregelen, hoe meer boetes er uit te delen vallen. Tenminste, als we ons er niet aan houden.

Boete van 95 euro

Op dit moment is de hoogte van de boete voor het overtreden van alle coronamaatregelen hetzelfde. Draag je geen mondkapje waar het wel moet, zoals in het ov, dan kun je rekenen op een boete van 95 euro. Dat geldt zowel voor dertien- tot en met zeventienjarigen als alle volwassenen. En hetzelfde bedrag gaat op voor samenzijn met meer mensen buiten je huishouden dan toegestaan. Of dat exacte bedrag ook geldt voor de alcoholregel, is nog niet bekend.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Metronieuws, politie.nl
Beeld | iStock

M45

Margriet 45 ligt nu in de winkel! Met deze week: een powerplan voor 50+, tips om zelf je haar te kleuren, een interview met Robert ten Brink en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant