Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Sneeuw op komst: waarschijnlijk valt er in heel Nederland dit weekend een wit pak

sneeuw-op-komst-dit-weekend-wordt-het-in-heel-het-land-wit.jpg

Sneeuwliefhebbers opgelet: aankomend weekend is er sneeuw op komst. Vorige week bleef het bij Zuid-Limburg, dat onder een witte laag werd bedolven, maar hoogstwaarschijnlijk kan dit weekend bijna heel Nederland van de sneeuw genieten. 

Haal je winterjas, handschoenen en muts maar weer tevoorschijn. 

Sneeuw op komst

Zaterdag kunnen we de eerste sneeuw verwachten. Vanaf een uur of twee ‘s middags valt volgens William Huizinga van Buienradar de eerste neerslag. Dat blijft in eerste instantie bij regen en een beetje natte sneeuw, maar dat zal later in de middag steeds meer blijven liggen. Richting de avond ligt er hoogstwaarschijnlijk op veel plaatsen in Nederland al een laag sneeuw.

Aan RTL Nieuws vertelt Huizinga dat vooral in het westen van ons land de meeste sneeuw op komst is, en we daar zo’n 5 centimeter kunnen verwachten. In het oosten zal dat ongeveer 3 centimeter zijn. Op de Wadden blijft het bij 1 tot 2 centimeter. Meer dan die paar centimeter wordt het dit weekend hoogstwaarschijnlijk niet. 

Witte wereld van korte duur

Als je dol bent op sneeuw, ga er dan vooral zaterdag van genieten. Volgens Huizinga zal de sneeuw snel weer verdwijnen als het begint te regenen, en voor zondag zijn er helaas alweer buien voorspeld. Als het toch droog blijft en de temperatuur slechts op een paar graden boven nul blijft hangen, kan de sneeuw nog wel iets langer blijven liggen en kunnen we er ook op zondag nog een beetje van genieten. 

Lees ook: Zo veel extra calorieën verbrand je tijdens een sneeuwwandeling

Koude temperaturen

Voordat we de sneeuw kunnen verwachten moeten we in de dagen voorafgaand aan het weekend eerst nog door een paar koude dagen heen. Op veel plekken wordt het vandaag niet warmer dan 3 graden, en morgen daalt dat nog iets verder richting de nul. De komende dagen kunnen we ook een paar koude nachten richting de -1 tot -3 graden verwachten. Haal die extra dekens dus maar vast uit de kast. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.        

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Margriet 04

Margriet 04 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: genieten van de winter met warme wintermode, de beste plekken om vogels te spotten, reset je gezondheid, nieuwe man: nieuwe seks en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant